κύρια φωτογραφία συνταγής Sauce μανιταριών. Μία σαγηνευτική, "δυνατή" σάλτσα
ggr
ggr @george
Athens

Μία συνταγή από τους "The New York Times" που μπορείτε να τη δείτε εδώ, με μία-δυο μικρές (;) αλλαγές/προσθήκες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί με ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο. Κερδίζει σε γεύση, χάνει σε άρωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα (περίπου 400 ml)
  1. 150 γρ. μανιτάρια champignons, πολύ λεπτά κομμένα
  2. 100 γρ. μανιτάρια pleurotes, πολύ λεπτά κομμένα και αυτά
  3. 300 ml λευκό και ξηρό κρασί
  4. χυμό από 1/2 λεμόνι
  5. 1/2 ματσάκι σχοινόπρασου
  6. 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  7. 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  10. ξύσμα από μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια (σε λεπτές-λεπτές φέτες) και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Μόλις ζεσταθούν καλά, τηγανίζουμε εκεί μέσα τα μανιτάρια και το σχοινόπρασο, για 2-3 μόλις λεπτά και ανακατεύοντας, να βγάλουν τα μανιτάρια το νερό τους. Κανονίζουμε στο αλάτι και το πιπέρι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το λευκό κρασί, αφήνουμε να βράσει και να μειωθεί στο μισό.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τότε την ένταση στο μάτι στο χαμηλό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (εάν έχετε μάλιστα ηλεκτρική κουζίνα, κάντε αυτή την ενέργεια ήδη προς το τέλος του προηγούμενου βήματος, να μη βράσει γρήγορα η κρέμα, το μάτι για 1-2 λεπτά θα είναι πολύ ζεστό ακόμη).

  5. 5

    Προσθέτουμε και τον μαϊντανό, αλλά και λίγο χυμό λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα για περίπου ένα 5λεπτο, να δέσει λίγο (στην υφή μέτριας μπεσαμέλ), φροντίζοντας ώστε να μη βράσει. Μπορείτε, εάν σας αρέσει η γεύση του, να αναμείξετε και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

nikolas360
nikolas360 @nikolas360
Εγώ προσθέτω και παρμεζάνα και gouda. Είναι υπέροχη!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens