κύρια φωτογραφία συνταγής Sauce πιπεριού. Καυτερή και υπέροχη "σαν αμαρτία"
ggr
ggr @george
Athens

Με αυτή τη sauce θα συνοδέψετε κόκκινα ή και άσπρα κρέατα. Δένει εξίσου "ι δ ι α ί τ ε ρ α καλά" με μία καλοψημένη μπριζόλα ή ένα ζουμερό φιλέτο, όσο και με το λευκό κρέας του κοτόπουλου ή κομματάκια ψητού χοιρινού.Ο συνδυασμός της βελούδινης υφής της κρέμας γάλακτος με το μεθυστικό άρωμα του κονιάκ και την "επιθετική" νοστιμιά και ευωδία του πιπεριού (ιδιαίτερα του πράσινου) είναι σε θέση να αλλάξουν εντελώς την υφή του κρέατος και να την αρωματίσουν εκπληκτικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

[1] Εάν όμως θέλετε να νιώθετε μέσα στη σάλτσα ολόκληρους τους κόκκους του πιπεριού (εμένα προσωπικά μου αρέσει πάααααρα πολύ), δεν τους θρυμματίζετε τους κόκκους, συνεπώς δεν έχετε κανένα λόγο να τους στεγνώσετε. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, είναι πολύ πολύ καλύτερα να είναι φρέσκοι και να σκάνε μέσα στο στόμα, σαν "λιλιπούτειες βόμβες" έντασης γεύσης και αρώματος.[2] Διαβάζω ότι, εάν προσθέσουμε το κορν φλάουρ σε ζεσταμένη κρέμα γάλακτος, κινδυνεύουμε κάποιες φορές να σχηματισθούν σβώλοι. Εγώ δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα, εάν όμως θέλετε μπορείτε να διαλύσετε το κορν φλάουρ στην κρέμα γάλακτος όσο αυτή είναι ακόμη κρύα (σαν ένα ενδιάμεσο βήμα μετά το 3ο ή καλύτερα μετά το 2ο, θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας) και στη συνέχεια να συνεχίσετε με τα βήματα 3, 4 και 5.Η sauce γίνεται με απλό μαύρο πιπέρι σε κόκκους αλλά και με πράσινο ή και άσπρο. Πιστεύω ότι με πράσινο, αφράτο πιπέρι, είναι μ α κ ρ ά ν καλύτερη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

μία ποσότητα για 4 άτομα
  1. 100 ml κονιάκ
  2. 2 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  3. 1,5 κ.γ. βούτυρο
  4. 1 κ.γ. κορν φλάουρ (εγώ χρησιμοποίησα Maïzéna)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τους σπόρους του πιπεριού. Εάν χρησιμοποιήσετε πιπέρι που είναι σε βαζάκια μέσα σε υγρά συντήρησης (πολλές φορές έτσι βρίσκουμε το πράσινο πιπέρι), συνεπώς οι κόκκοι του είναι νοτισμένοι, μαλακοί, σε μία τέτοια περίπτωση θα το βάλετε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι και θα το στεγνώσετε για 2 λεπτά πάνω σε χαμηλής έντασης εστία. Μόνο στη συνέχεια θα το θρυμματίσετε. (δείτε και "Μυστικά" [1])

  2. 2

    Δυναμώνουμε την ένταση στην εστία, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

  3. 3

    Ξαναχαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε αρχικά το βούτυρο, να λιώσει.

  4. 4

    Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενωθεί καλά με το εναπομείναν κονιάκ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.

  5. 5

    Ρίχνουμε το 1 κουταλάκι του κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά φροντίζοντας να μη δημιουργηθούν σβώλοι (δείτε "Μυστικά" [2]) και αφήνουμε την κρέμα, πάνω στη σιγανή φωτιά, να σφίξει, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα, για περίπου ένα 10λεπτο ή μέχρι να δούμε να αποκτά την επιθυμητή πυκνότητα (περίπου σαν της μουστάρδας).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Jelly
Jelly @cook_8463809
Κατοχυρώνθηκε!
Θα χρησιμοποιήσω πολύχρωμα πιπέρια που πήρα από το ΜΠΑΧΑΡ.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens