Σβίγκοι από την Πάτμο
Είναι κάτι σαν τους λουκουμάδες αλλά σε σχήμα donuts!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν τα μωράκια μας βγάλουν το πρώτο τους δοντάκι, φτιάχνουμε σβίγκους για να κεράσουμε τους συγγενείς μας. Επίσης όταν χτίζουμε σπίτι, όταν ρίχνουνε την πλάκα, πάλι τους φτιάχνουμε για τα καλορύζικα!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω το νερό σε μία κατσαρολίτσα και κατόπιν ρίχνω το βούτυρο να λιώσει.
-
2
Αφού λιώσει το βούτυρο ρίχνω με μιάς το αλεύρι και ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι, για λίγα λεπτά.
-
3
Το αφήνω στην άκρη για να κρυώσει.
-
4
Κατόπιν ετοιμάζω το σιρόπι, βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνω και το μέλι, το αφήνω να βράσει για άλλα 5 λεπτά, ρίχνω και το λεμονάκι.
-
5
Αφού κρύωσε το μίγμα μου, ρίχνω τα αυγά ένα ένα και τις βανίλιες και ζυμώνω καλά. Η ζύμη μου θα είναι ρευστή.
-
6
Καίω το λάδι μου, λαδώνω τα χέρια μου και κάνω μπαλάκι με την ζύμη στην φούχτα μου, κάνω με το δαχτυλό μου μία τρύπα μεγάλη στην μέση και το ρίχνω στο καυτό λάδι, χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς.
-
7
Τηγανίζω όλους μου τους σβίγκους και μετά τους ρίχνω για δευτερόλεπτα στο σιρόπι μου.
-
8
Πασπαλίζω με χοντροκομμένο καρύδι, κανέλα και τους απολαμβάνω!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια