Schokobrötchen
Νόστιμα Γερμανικά σοκολατόψωμα. Θα τα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ τα έφτιαξα με ηλιέλαιο ή σπορέλαιο. Μήν τα κόψετε πολύ λεπτά τα σοκολατόψωμα,να σας βγούνε χοντρά όπως τα σταφιδόψωμα. Όταν βγούνε απο τον φούρνο πρέπει να κρυώσουν γιατί η σοκολάτα είναι ζεστή και άν την πιάσετε λιώνει.
Υλικά
-
900 γρ. αλεύρι (περίπου)
-
300 γρ. γιαούρτι
-
1 φλ. γάλα
-
1 φλ. λάδι
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 μπέικιν
-
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-
Για την επικάλυψη
-
1 αυγό
-
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατέυουμε με το χεράκι μας για λίγο.
-
2
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι μας, προτού να βάλουμε όλο το αλέυρι προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τις σοκολατένιες σταγόνες.
-
3
Ανακατέυουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλέυρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη και κολάει.
-
4
Αλευρώνουμε τα χέρια μας, παιρνουμε την ζύμη και την φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλάμι.
-
5
Κόβουμε τα Schokobrötchen ψωμάκια όσο τα σταφιδόψωμα και τα βάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα Schokobrötchen.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.
-
7
Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τα συντηρούμε σε σακούλα ή τάπερ.
Σχόλια (40)