Scones αυστραλέζικα
Αυτά τα πεντανόστιμα ψωμάκια δεν ξέρω αν είναι original αυστραλέζικα, πάντως τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη μου, που έζησε πολλά χρόνια στην Αυστραλία. Είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εξαφανίζονται πάραυτα. Ταιριάζουν και με γλυκιά και με αλμυρή γέμιση. Αν είστε πολυμελής οικογένεια ή έχετε αγόρια στην εφηβεία, φτιάξτε διπλή δόση!
Υλικά
-
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
-
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
-
30 γρ. βούτυρο κρύο ή μαργαρίνη
-
1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα
-
1/4 φλιτζάνι κρύο νερό (αν χρεαιαστεί)
-
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ (για το άλειμμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ.
-
2
Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και το τρίβουμε με τα δάχτυλα.
-
3
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά και γρήγορα (όχι πολύ παίδεμα).
-
4
Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκατοστών και κόβουμε τα scones (χρησιμοποιούμε κουπ πατ στρογγυλό ή ένα ποτήρι κρασιού στενούλι).
-
5
Τα αλοίφουμε με το γάλα εβαπορε (αδιάλυτο), τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)