Scones με cranberries
Μια εύκολη συνταγή ιδανική για πρωινό, δεκατιανό ή το απογευματινό σνακ. Συνοδεύει τέλεια τον καφέ, το τσάι, το κακάο ή το γάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε σκέτα, χωρίς cranberries, ή να βάλετε blueberries (μύρτιλλα), goji berries, αρώνια, σταφίδες, σταγόνες κουβερτούρας ή ό,τι άλλο σας αρέσει.Τη συνταγή τη βρήκα στην ηλεκτρονική σελίδα της iefimerida και την έχω ελαφρώς προσαρμόσει στα δικά μου γούστα.
Υλικά
-
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
80 γρ ζάχαρη
-
30 γρ baking powder
-
80 γρ βούτυρο
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 αυγά
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
3/4-1 φλιτζάνι cranberries
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder.
-
2
Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα.
-
3
Προσθέστε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) κομμένο σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε το με τα άλλα υλικά με τα δάχτυλα.
-
4
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά με το γάλα (κρατήστε λίγο από τα χτυπημένα αυγά για να αλείψετε την επιφάνεια).
-
5
Προσθέστε τα cranberries.
-
6
Ζυμώστε απαλά και σχηματίστε με τη ζύμη μια μπάλα.
-
7
Πλάστε μπαλάκια και τα πατήστε λίγο για να έχουν ύψος περίπου 1,5 cm.
-
8
Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψάκι και τοποθετήστε τα scones.
-
9
Αλείψτε με το πινέλο κουζίνας τα scones με το γάλα με τα χτυπημένα αυγά που κρατήσατε.
-
10
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 °C.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια