Scones, ψωμάκια σε 10 λεπτά
Μικρά ψωμάκια για κάθε ώρα! Συνοδεύονται με μαρμελάδα, με πραλίνα φουντουκιού, με φυστικοβούτυρο ή και βούτυρο και μέλι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις ψηθούν και είναι ακόμη ζεστά τα κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και φτιάχνουμε ''σαντουιτσακια'' με ο,τι γέμιση μας αρέσει!
Υλικά
-
2 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρησεις
-
100 γρ βουτυρο γαλακτος
-
0.5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
2 κουταλάκια τού γλυκού ζάχαρη άχνη
-
3/4 του φλυτζανιού γαλα φρεσκο
-
2 φακελάκια baking powder
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
-
2
Προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας απαλά.
-
3
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.
-
4
Ανοίγουμε τη ζύμη, περίπου πάχος 1,5 εκατοστό και κόβουμε με κουπ πατ κυκλάκια ή τετραγωνάκια.
-
5
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 12' +-.
Σχόλια (66)