κύρια φωτογραφία συνταγής Scottish or Lemon Curd

Scottish or Lemon Curd

Pixie
Pixie @cook_8450668
Ελλάδα ,Ελλάδα

Φοβερή! Για τη mama που μας την ζήτησε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρειάζεται ψυγείο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

750 γραμμάρια
  1. 3 μεγάλα λεμόνια
  2. 125 γραμμάρια ανάλατο βούτηρο
  3. 500 γραμμάρια ζάχαρη
  4. 3 αυγά χτυπημένα
  5. 3 κουταλιές Drambuie

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίψτε την φλούδα του λεμονιού χρησιμοποιώντας τρίφτη.

  2. 2

    Λιώστε το βούτυρο αργά σε ένα τηγάνι με βαθειά βάση και προσθέστε την τριμένη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη.

  3. 3

    Βάλτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να υγροποιηθεί. Μην το βράσετε!

  4. 4

    Ανακατέψτε μία κουταλιά από το ζεστό μείγμα μέσα στα αυγά, επαναλαύετε 2 φορές ακόμα. Χύνετε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μέχριτο μείγμα να γίνει παχύρευστο, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.

  5. 5

    Προσθέστε το Drambuie και ανακατέψτε καλά, χωρίς να βράσει! Το βάζετε σε ένα καθαρό βάζο και το κλείνετε.

Αντιδράσεις

Από

Pixie
Pixie @cook_8450668
στις
Ελλάδα ,Ελλάδα
Μου αρέσει να μαγειρεύωωωωωωωωω!!!!
Δες περισσότερα