Scottish or Lemon Curd
Φοβερή! Για τη mama που μας την ζήτησε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρειάζεται ψυγείο!
Υλικά
-
3 μεγάλα λεμόνια
-
125 γραμμάρια ανάλατο βούτηρο
-
500 γραμμάρια ζάχαρη
-
3 αυγά χτυπημένα
-
3 κουταλιές Drambuie
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίψτε την φλούδα του λεμονιού χρησιμοποιώντας τρίφτη.
-
2
Λιώστε το βούτυρο αργά σε ένα τηγάνι με βαθειά βάση και προσθέστε την τριμένη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη.
-
3
Βάλτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να υγροποιηθεί. Μην το βράσετε!
-
4
Ανακατέψτε μία κουταλιά από το ζεστό μείγμα μέσα στα αυγά, επαναλαύετε 2 φορές ακόμα. Χύνετε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μέχριτο μείγμα να γίνει παχύρευστο, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
-
5
Προσθέστε το Drambuie και ανακατέψτε καλά, χωρίς να βράσει! Το βάζετε σε ένα καθαρό βάζο και το κλείνετε.
Σχόλια (23)