Φωτογραφία της συνταγής Scrambled Eggs (ή Αυγά Καγιανά) με σπανάκι

Scrambled Eggs (ή Αυγά Καγιανά) με σπανάκι

eugene
eugene @cook_8449581

Φιλοξένησα πρόσφατα μια κοπέλα από Αμερική και έφτιαξε αρκετες φορές αυτή τη συνταγή για πρωινό. Γρήγορη και υγιεινή, θρεπτική και χορταστική, ό,τι πρέπει για να ξεκινήσω να φτιάχνω πρωινό σπίτι πριν τη δουλειά και να τρώω συχνά σπανάκι, πολύτιμο για τη διατροφή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προαιρετικά προσθέτουμε μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, λουκάνικο, μπέικον ή ό,τι άλλο νομίζουμε πως ταιριάζει και έχει περισσέψει από προηγούμενο μαγείρεμα.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

15 Minutes
1 άτομο
  1. 2 αυγά
  2. 2-3 κύβους κατεψυγμένο σπανάκι (αν υπάρχει φρέσκο ακόμα καλύτερα, αλλά το κατεψυγμένο είναι κατάλληλο για αυτούς που δεν έχουν χρόνο)
  3. λάδι (ή βούτυρο)
  4. λίγο γάλα (3-4 κουταλιές της σούπας)
  5. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

15 Minutes
  1. 1

    Βάζουμε τους κύβους σε αντικολλητικό τηγάνι και περιμένουμε 5 λεπτά περίπου να ξεπαγώσουν σε δυνατή φωτιά.

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και το τσιγαρίζουμε λιγάκι (1 λεπτό).

  3. 3

    Ρίχνουμε τα δύο αυγά (δε χρειάζεται χτύπημα, ειδικά αν βιαζόμαστε) και το γάλα, αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Ανακατεύουμε να πήξει λίγο το αυγό όπως φτιάχνουμε scrambled eggs (ή αυγά καγιανά στα ελληνικά) και αφήνουμε να ψηθεί.

  5. 5

    Αν νομίζουμε ότι σε 5 λεπτά δεν είναι έτοιμο σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eugene
eugene @cook_8449581
στις

Παρόμοιες συνταγές