
Scrambled Eggs (ή Αυγά Καγιανά) με σπανάκι

Φιλοξένησα πρόσφατα μια κοπέλα από Αμερική και έφτιαξε αρκετες φορές αυτή τη συνταγή για πρωινό. Γρήγορη και υγιεινή, θρεπτική και χορταστική, ό,τι πρέπει για να ξεκινήσω να φτιάχνω πρωινό σπίτι πριν τη δουλειά και να τρώω συχνά σπανάκι, πολύτιμο για τη διατροφή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά προσθέτουμε μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, λουκάνικο, μπέικον ή ό,τι άλλο νομίζουμε πως ταιριάζει και έχει περισσέψει από προηγούμενο μαγείρεμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τους κύβους σε αντικολλητικό τηγάνι και περιμένουμε 5 λεπτά περίπου να ξεπαγώσουν σε δυνατή φωτιά.
-
2
Ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και το τσιγαρίζουμε λιγάκι (1 λεπτό).
-
3
Ρίχνουμε τα δύο αυγά (δε χρειάζεται χτύπημα, ειδικά αν βιαζόμαστε) και το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Ανακατεύουμε να πήξει λίγο το αυγό όπως φτιάχνουμε scrambled eggs (ή αυγά καγιανά στα ελληνικά) και αφήνουμε να ψηθεί.
-
5
Αν νομίζουμε ότι σε 5 λεπτά δεν είναι έτοιμο σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)