Σελινόριζες νηστίσιμες κοκκινιστές
Είναι μιά συνταγή που μου είπανε οτι είναι της Βέφας. Είναι νηστίσιμη, ελαφριά, μπορείς να το φας και σαν κυρίως πιάτο και ως συνοδευτικό σε ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και κυβάκια από 2 πατάτες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε το σέλινο και τις σελινόριζες γιά 3 λεπτά.
-
2
Κόβουμε τις σελινόριζες σε χοντές ροδέλες.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα σέλινα.
-
4
Σωτάρουμε με το λάδι σε μιά κατσαρόλα (πλακερό) τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τις ντομάτες.
-
5
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα σέλινα, τις σελινόριζες, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το αλατοπίπερο.
-
6
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό γιά 1 περίπου ώρα χωρίς να ανακατέψουμε με κουτάλι το φαγητό.
-
7
Οταν γίνει σερβίρουμε τις σελινόριζες σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω την σαλτσούλα. Συγκεκριμένα βάζουμε σαλτσούλα με όλο το υλικό πάνω σε κάθε σελινόριζα και ότι περισσέψει γύρω-γύρω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια