Σελινόσουπα
Σούπα σέλινο, απλή και γευστική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, κουνουπίδι, κολοκύθι, κτλ. Όμως σε μικρές ποσότητες, για να κυριαρχεί η γεύση του σέλινου.
Υλικά
-
1 μεγάλο σέλινο
-
1-2 πατάτες
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.σ. ζωικό βούτυρο
-
1 1/2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, πιπέρι καγιέν, πάπρικα γλυκιά)
-
χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο.
-
2
Τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Προσθέτω το σέλινο χοντροκομμένο.
-
4
Προσθέτω και τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια.
-
5
Αλατοπιπερώνω και βάζω τα μυρωδικά που προτιμώ (άνηθο, μαιντανό, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, πιπέρι καγιέν, γλυκιά πάπρικα)
-
6
Ρίχνω το νερό ή ζωμό και βράζω για 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.
-
7
Λιώνω με το μίξερ χειρός για να γίνει βελουτέ.
-
8
Στο σερβίρισμα ρίχνω το λεμόνι.
Σχόλια