common
common @cook_8455107

Σούπα σέλινο, απλή και γευστική.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, κουνουπίδι, κολοκύθι, κτλ. Όμως σε μικρές ποσότητες, για να κυριαρχεί η γεύση του σέλινου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 μεγάλο σέλινο
  2. 1-2 πατάτες
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 1 κ.σ. ζωικό βούτυρο
  5. 1 1/2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, πιπέρι καγιέν, πάπρικα γλυκιά) 
  9. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο.

  2. 2

    Τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  3. 3

    Προσθέτω το σέλινο χοντροκομμένο.

  4. 4

    Προσθέτω και τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια.

  5. 5

    Αλατοπιπερώνω και βάζω τα μυρωδικά που προτιμώ (άνηθο, μαιντανό, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, πιπέρι καγιέν, γλυκιά πάπρικα)

  6. 6

    Ρίχνω το νερό ή ζωμό και βράζω για 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.

  7. 7

    Λιώνω με το μίξερ χειρός για να γίνει βελουτέ.

  8. 8

    Στο σερβίρισμα ρίχνω το λεμόνι.

Αντιδράσεις

Από

common
common @cook_8455107
στις