kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Ένα υπέρχο semifreddo με καραμελωμένα αμύγδαλα και άρωμα εσπρέσσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πάρα πολύ γευστικό γλυκό με το άρωμα του καφέ και του αμαρέτο να βρίσκονται σε ισορροπία.Η αυθεντική συνταγή έχει μπισκότα Amaretti σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας, εγώ δεν τα βρήκα και αντικατέστησα με Μιράντα.Αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό μπορείτε να αντικαταστήσετε τα Μιράντα με digestive που είναι λιγότερο γλυκά.Αν δεν έχετε espresso μπορείτε να βάλετε απλά οποιονδήποτε άλλο δυνατό καφέ. Εγώ έβαλα το δικό μου amarettoΜπορείτε να βάλετε όποιο λικέρ θέλετε, απλά πιστεύω ότι οι γεύσεις μεταξύ τους, καφές- amaretto, δένουν απόλυτα.Γλιτώστε χρόνο και χρήμα βράζοντας πολλά ζαχαρούχα μαζί στην ίδια κατσαρόλα, δεν παθαίνουν τίποτε μέχρι την αρχική λήξη τους. Όταν το ζαχαρούχο είναι έτοιμο είναι πολύ γρήγορο γλυκάκι, επίσης υπάρχουν πολλές εναλλακτικές χρήσεις για το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου που της την έδωσε η καλή της φίλη Σοφία, κι εκείνη με την σειρά της την πήρε από την κυρία Μιμίκα. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 μακρόστενη φόρμα 35x10
  1. 1 φυτική κρέμα (αυτή στο μεταλικό κουτάκι)
  2. 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
  3. 100 γρ. αμύγδαλα
  4. 100 γρ. ζάχαρη
  5. 200 γρ. μπισκότα Μιράντα
  6. 2 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο
  7. 100 ml καφέ espresso
  8. κακάο άγλυκο για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 7 λεπτά στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο.

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την μισή ποσότητα από την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

  3. 3

    Όταν λιώσει προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε

  4. 4

    Ως να λιώσει και να γίνει μια όμορφη καραμέλα. (Προσέχουμε μην μας καεί και πικρίσει).

  5. 5

    Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η καραμέλα.

  6. 6

    Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα την οποία έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.

  7. 7

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα την φυτική σαντιγύ για 6-7 λεπτά ως να αφρατέψει.

  8. 8

    Προσθέτουμε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο

  9. 9

    Και το ένα σφηνάκι αμαρέτο και χτυπάμε ως να ενωθούν καλά.

  10. 10

    Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια

  11. 11

    Και τα ραντίζουμε με τον καφέ και το δεύτερο σφηνάκι αμαρέτο.

  12. 12

    Προσθέτουμε την κρέμα (σαντιγί dulce di leche)

  13. 13

    Τις σταγόνες σοκολάτας και τα καραμελωμένα αμύγδαλα τα οποία έχουν χοντρο-αλέσει και ανακατεύουμε καλά.

  14. 14

    Μεταφέρουμε σε φόρμα την οποία έχουμε στρώσει με μεμβράνη

  15. 15

    Σκεπάζουμε καλά και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει (καλό είναι να το αφήσουμε ένα ολόκληρο βράδυ για να σταθεροποιηθεί).

  16. 16

    Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και πασπαλισμένο με λίγο κακάο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Brit
Brit @cook_8454641
Πολύ νόστιμο το σεμιφρέντο. Το αμαρέτο και ο καφές του ταιριάζουν απόλυτα. Αντι για καραμελωμένο ζαχαρούχο χρησιμοποιησα τη έτοιμη καραμέλα γάλακτος που υπάρχει στα σ/μ και μπισκότα ορεο. Το τσακίσαμε και ετοιμαζόμαστε για δεύτερη δόση.

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα