Semifreddo καραμέλας
Ένα υπέρχο semifreddo με καραμελωμένα αμύγδαλα και άρωμα εσπρέσσο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πάρα πολύ γευστικό γλυκό με το άρωμα του καφέ και του αμαρέτο να βρίσκονται σε ισορροπία.Η αυθεντική συνταγή έχει μπισκότα Amaretti σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας, εγώ δεν τα βρήκα και αντικατέστησα με Μιράντα.Αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό μπορείτε να αντικαταστήσετε τα Μιράντα με digestive που είναι λιγότερο γλυκά.Αν δεν έχετε espresso μπορείτε να βάλετε απλά οποιονδήποτε άλλο δυνατό καφέ. Εγώ έβαλα το δικό μου amarettoΜπορείτε να βάλετε όποιο λικέρ θέλετε, απλά πιστεύω ότι οι γεύσεις μεταξύ τους, καφές- amaretto, δένουν απόλυτα.Γλιτώστε χρόνο και χρήμα βράζοντας πολλά ζαχαρούχα μαζί στην ίδια κατσαρόλα, δεν παθαίνουν τίποτε μέχρι την αρχική λήξη τους. Όταν το ζαχαρούχο είναι έτοιμο είναι πολύ γρήγορο γλυκάκι, επίσης υπάρχουν πολλές εναλλακτικές χρήσεις για το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου που της την έδωσε η καλή της φίλη Σοφία, κι εκείνη με την σειρά της την πήρε από την κυρία Μιμίκα.
Υλικά
-
1 φυτική κρέμα (αυτή στο μεταλικό κουτάκι)
-
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
-
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-
100 γρ. αμύγδαλα
-
100 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. μπισκότα Μιράντα
-
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο
-
100 ml καφέ espresso
-
κακάο άγλυκο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 7 λεπτά στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την μισή ποσότητα από την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
-
3
Όταν λιώσει προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε
-
4
Ως να λιώσει και να γίνει μια όμορφη καραμέλα. (Προσέχουμε μην μας καεί και πικρίσει).
-
5
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η καραμέλα.
-
6
Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα την οποία έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
7
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα την φυτική σαντιγύ για 6-7 λεπτά ως να αφρατέψει.
-
8
Προσθέτουμε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο
-
9
Και το ένα σφηνάκι αμαρέτο και χτυπάμε ως να ενωθούν καλά.
-
10
Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια
-
11
Και τα ραντίζουμε με τον καφέ και το δεύτερο σφηνάκι αμαρέτο.
-
12
Προσθέτουμε την κρέμα (σαντιγί dulce di leche)
-
13
Τις σταγόνες σοκολάτας και τα καραμελωμένα αμύγδαλα τα οποία έχουν χοντρο-αλέσει και ανακατεύουμε καλά.
-
14
Μεταφέρουμε σε φόρμα την οποία έχουμε στρώσει με μεμβράνη
-
15
Σκεπάζουμε καλά και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει (καλό είναι να το αφήσουμε ένα ολόκληρο βράδυ για να σταθεροποιηθεί).
-
16
Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και πασπαλισμένο με λίγο κακάο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)