Σεραϊκή μπουγάτσα πεντανόστιμη
Σεραϊκή μπουγάτσα χωρίς αυγά, πολύ νόστιμη καί πανεύκολη
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ την πασπαλίζω με ζάχαρη κρυσταλιζέ και κανέλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε πρώτα το ένα φλυτζάνι βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.
-
2
Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα βάζουμε το γάλα σε κάτσαρολα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και τις δυο κουταλιές βούτυρο.
-
3
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
-
5
Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.
Σχόλια (30)