κύρια φωτογραφία συνταγής Σεραϊκή μπουγάτσα πεντανόστιμη

Σεραϊκή μπουγάτσα πεντανόστιμη

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
MARIKRISTIN
MARIKRISTIN @cook_8458032
,

Σεραϊκή μπουγάτσα χωρίς αυγά, πολύ νόστιμη καί πανεύκολη

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ την πασπαλίζω με ζάχαρη κρυσταλιζέ και κανέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
2 πυρέξ
  1. Φύλλο κρούστας
  2. 1,5 λίτρο γάλα
  3. 200 γρ. σιμιγδάλι
  4. 1-2 φλιτζάνια ζάχαρη
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 2 βανίλιες
  7. 2 κουταλιές βούτυρο
  8. 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνετε πρώτα το ένα φλυτζάνι βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.

  2. 2

    Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα βάζουμε το γάλα σε κάτσαρολα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και τις δυο κουταλιές βούτυρο.

  3. 3

    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

  5. 5

    Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (30)

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481
Δε κατάλαβα το ΄΄όταν ψηθεί από τη μία μεριά γυρίζουμε από την άλλη΄΄.Δε ψήνετε στο φούρνο και πάνω και κάτω;

Από

MARIKRISTIN
MARIKRISTIN @cook_8458032
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα