κύρια φωτογραφία συνταγής Σερραϊκό Ρεβανί
gtsiapas
gtsiapas @cook_8522604
,Ελλάδα

Παραδοσιακό σερραϊκό ρεβανί με σιμιγδάλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί
  1. Για τη ζύμη
  2. 500 gr σιμιγδάλι χονδρό
  3. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  4. 1 baking power
  5. 1 βανίλια
  6. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  7. 1 φλιτζάνι φυτίνη
  8. Για το σιρόπι
  9. 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  10. 4 φλυτζάνια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη φυτίνη, το γιαούρτι, τη βανίλια και το baking power και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  3. 3

    Στο τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και χτυπάμε.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, για να δούμε, αν κολλάει το μείγμα.

  5. 5

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Βράζουμε το σιρόπι για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

  6. 6

    Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι στο ζεστό ρεβανί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Mahleb
Mahleb @cook_8524558
Πετυχημένη συνταγή! Αλλά αυτή η υφή μου θυμίζει σάμαλι. Γι'αυτό το ονομάζετε σερραϊκό; Να σημειώσω ότι έβαλα στραγγιστό γιαούρτι και βούτυρο αγελάδας αντί για φυτίνη.

Από

gtsiapas
gtsiapas @cook_8522604
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα