Σερραϊκό Ρεβανί
Παραδοσιακό σερραϊκό ρεβανί με σιμιγδάλι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τη φυτίνη, το γιαούρτι, τη βανίλια και το baking power και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Στο τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και χτυπάμε.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, για να δούμε, αν κολλάει το μείγμα.
-
5
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Βράζουμε το σιρόπι για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
6
Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι στο ζεστό ρεβανί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια