Σεσκουλοντολμάδες με κρέας
Αυτοί οι ντολμάδες, είναι πολύ τρυφεροί γιατί τα σέσκουλα είναι λεπτά και εύπεπτα. Το ψιλοκομμένο κρέας είναι πολύ ωραία προσθήκη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με το ζουμί που θα περισσέψει μπορούμε να φτιάξουμε και σάλτσα αβγολέμονο. Εγώ τους προτιμώ σκέτους.
Υλικά
-
30-40 μεγάλα φύλλα από σέσκουλα
-
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/3 του μάτσου
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 φλυτζανάκι του καφέ κέτσαπ
-
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας κομένο σε κυβάκια μικρά
-
0.5 φλυτζάνι ελαιόλαδο περίπου
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε τα σέσκουλα για πολύ λίγο σε βραστό νερό.
-
2
Βάζουμε το κρέας στην κατάψυξη για να μπορέσουμε να το κόψουμε κυβάκια. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μία ώρα.
-
3
Φτιάχνουμε τους ντολμάδες, τους βάζουμε σε λαδωμένη κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε με πιάτο. Γεμίζουμε με νερό μέχρι το πιάτο, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
-
4
Αν θέλουμε, μόλις σβήσουμε τη φωτιά, μπορούμε να ρίξουμε στην κατσαρόλα το χυμό από 1-2 λεμόνια και να την ανακινήσουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια