κύρια φωτογραφία συνταγής Σεσκουλοντολμάδες με κρέας
alfina
alfina @joanna1973

Αυτοί οι ντολμάδες, είναι πολύ τρυφεροί γιατί τα σέσκουλα είναι λεπτά και εύπεπτα. Το ψιλοκομμένο κρέας είναι πολύ ωραία προσθήκη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το ζουμί που θα περισσέψει μπορούμε να φτιάξουμε και σάλτσα αβγολέμονο. Εγώ τους προτιμώ σκέτους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 30-40 μεγάλα φύλλα από σέσκουλα
  2. 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  3. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/3 του μάτσου
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 φλυτζανάκι του καφέ κέτσαπ
  6. 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας κομένο σε κυβάκια μικρά
  7. 0.5 φλυτζάνι ελαιόλαδο περίπου
  8. αλάτι
  9. πιπέρι μαύρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματάμε τα σέσκουλα για πολύ λίγο σε βραστό νερό.

  2. 2

    Βάζουμε το κρέας στην κατάψυξη για να μπορέσουμε να το κόψουμε κυβάκια. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μία ώρα.

  3. 3

    Φτιάχνουμε τους ντολμάδες, τους βάζουμε σε λαδωμένη κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε με πιάτο. Γεμίζουμε με νερό μέχρι το πιάτο, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.

  4. 4

    Αν θέλουμε, μόλις σβήσουμε τη φωτιά, μπορούμε να ρίξουμε στην κατσαρόλα το χυμό από 1-2 λεμόνια και να την ανακινήσουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

golfo
golfo @cook_8452627
παρα πολυ ωραιο φαγητο,εγω το φτιαχνω ετσι αλλα με λαχανο ασπρο τυλιγμενο,φανταζομαι οτι θα ειναι ωραιο και με τα σεσκουλα.\nτο μονο που δε μου αρεσει εμενα ειναι το κετσαπ μεσα,αν το βαζεις για χρωμα καλυτερα να τριψεις μια ντοματα γινομενη καλα,αν οχι εγω σε αυτο τριβω στο ψιλο τριφτη καροτο και παιρνει υπεροχο χρωμα και γευση.\nευχαριστω

Από

alfina
alfina @joanna1973
στις