Σεσκουλοπιτάκια σε φορμάκια

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ

Πανεύκολα αλμυρά χορτοκεκάκια, για όλες τις ώρες. Ιδανικά για πάρτυ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κολλάει η φόρμα σας λαδώστε και αλευρώστε την.Το φλιτζάνι που χρησιμοποιώ είναι 200 ml περίπου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-24 κομμάτια
  1. Χυλός
  2. 1 φλ. γάλα φρέσκο
  3. 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  4. 1 φακ. μπέικιν
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. Γέμιση
  7. 1 φλ. φέτα τριμμένη
  8. 1 φλ. κασσέρι τριμμένο (ότι έχουμε)
  9. 3 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  10. λίγο φρέσκο δυόσμο
  11. 3-4 φλ. σέσκουλα ψιλοκομμένα (1 μάτσο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, το γάλα, το σπορέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μπέικιν. Θα φτιάξουμε έναν αραιό χυλό.

  2. 2

    Προσθέτουμε και τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  3. 3

    Γεμίζουμε φόρμες για μάφιν ως τη μέση περίπου γιατί φουσκώνουν πολύ.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  5. 5

    Αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε και στη φόρμα του κέικ (για 40-45 λεπτά) και να το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Φυσικά αυτό που ξέχασα να γράψω είναι πως το ίδιο νόστιμα γίνονται και με σπανάκι ή πράσα ή ότι λαχανικό άλλο έχουμε.
Άπειροι οι συνδυασμοί.

Από

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
στις
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ
https://tasadimi.blogspot.com/ και https://www.facebook.com/tasadimi/
Δες περισσότερα