Σφολιάτα με ζαμπόν και τυριά άπαιχτη

Λίνα ❤
Λίνα ❤ @aribeth
Θεσσαλονίκη

Μια τέλεια συνταγούλα για πρωϊνό ή συνοδευτικό. Γευστική ζαμπονοτυρόπιτα που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να μην ψιλοκόψουμε το ζαμπόν αλλά να βάλουμε ολόκληρες φέτες πριν και αφού βάλουμε τη γέμιση κρέμας-τυριών. Άν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι, ή τριμμένο κεφαλοτύρι πριν το βάλετε στο φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6 κομμάτια
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. 1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο και 6 φέτες ολόκληρες
  3. 3 φλιτζάνια ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα και 2-3 κουταλιές επιπλέον
  4. 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  5. 2 αυγά και 1 κρόκος
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα 3 φλιτζάνια τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα 2 κουτάκια τυριά τριμμένα ανάμεικτα του ΑΒ) με το ζαμπόν, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε παραλληλόγραμμο, με λίγο λαδάκι αλειμμένο αντικολλητικό ταψί, το πασπαλίζουμε με τα επιπλέον τριμμένα τυριά και απλώνουμε πάνω τις ολόκληρες φέτες από το ζαμπόν.

  3. 3

    Στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση τυριών-κρέμας.

  4. 4

    Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλο σφολιάτας. Κολλάμε τις ενώσεις της ζύμης πιέζοντας ελαφρά με λίγο νεράκι.

  5. 5

    Χτυπάμε τον κρόκο αυγού που έμεινε και αλείφουμε την επιφάνεια.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Από

Λίνα ❤
στις
Θεσσαλονίκη
Amateur cook and photographer, gamer when time permits
Δες περισσότερα