Σφολιάτα της γιαγιάς

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Melinaki_Mou
Melinaki_Mou @cook_8488805

Συνταγή για σπιτική σφολιάτα της γιαγιάς μου. Αγαπώ πολύ αυτή την πίτα, ίσως γιατί φτιαχνόταν πάντα με απέραντη αγάπη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζυμάρι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη και να χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη φορά. Είναι μαλακό και φοβερά εύπλαστο. Χρησιμοποίησα το κλασσικό αλεύρι, στην κίτρινη συσκευασία, για πίτες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 νερό
  2. 0.5 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  3. 1 κουτ. σούπας ξύδι
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  6. 1 πλάκα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε τη μαργαρίνη σε 2 κομμάτια. Κρατάμε από το δεύτερο μέρος ένα κομμάτι όσο το δάχτυλό μας και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Για το φύλλο, βάζουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι σε μια λεκανίτσα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια.

  3. 3

    Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο σε ένα μεγάλο φύλλο και αλείφουμε επάνω με το χέρι μας τη μισή μαργαρίνη.

  4. 4

    Στην συνέχεια, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Το τελευταίο κομματάκι φύλλου που θα μπει επάνω να έχει τη μαργαρίνη στην κάτω πλευρά του. Τυλίγουμε τον "πύργο" με τα φυλλαράκια με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

  5. 5

    Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης.

  6. 6

    Μόλις βάλουμε το δεύτερο φύλλο στην κατάψυξη, βγάζουμε το πρώτο, το πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη, ξετυλίγουμε, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε σε φύλλο.

  7. 7

    Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε την γέμιση της αρεσκείας μας.

  8. 8

    Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ανοίγουμε, βάζουμε πάνω από την γέμιση και το χαράζουμε.

  9. 9

    Πάνω από κάθε κομμάτι που έχουμε χαράξει βάζουμε και λίγο από τη μαργαρίνη που είχαμε κρατήσει στην αρχή.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 200 στις αντιστάσεις περίπου για μια ώρα.

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Melinaki_Mou
Melinaki_Mou @cook_8488805
στις