martha2
martha2 @cook_8455711

Μηλοπιτάκια με φυλλαράκια σφολιάτας και γέμιση μήλου, ζουμερά και νόστιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 κομμάτια
  1. 16 έτοιμα φυλλαράκια σφολιάτας (τετράγωνα)
  2. 1 κιλό μήλα
  3. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  4. 1/2 κούπα ξανθή σταφίδα
  5. 1/2 κούπα ζάχαρη
  6. 1/2 κ.γ κανέλα
  7. 2 κ.σ. φρυγανιά
  8. 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  9. άχνη για να τα καλύψουμε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε όγδοα και μετά σε χοντρά φετάκια. Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις σταφίδες αφού τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φρυγανιά και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά.

  3. 3

    Ανοίγουμε ελάχιστα τα 14 φυλλαράκια σφολιάτας και γεμίζουμε βάζοντας στο κέντρο από 2 κουταλιές μίγματος.

  4. 4

    Κλείνουμε τα σφολιατάκια ενώνοντας την κάθε γωνία με την διαγώνια της. Για να κολλήσουν τις βρέχουμε με λίγο νερό.

  5. 5

    Τα 2 φυλλαράκια που δεν γεμίσαμε τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα κολλάμε με λίγο νερό πάνω από τα γεμιστά σφολιατάκια σε σχήμα Χ.

  6. 6

    Ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.

  7. 7

    Αφού κρυώσουν τα αχνίζουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

lixoudia
lixoudia @cook_8460526
υπάρχουν φύλλα σφολιατας νηστίσιμα? ωραία συνταγή!

Από

martha2
martha2 @cook_8455711
στις