Σφολιατάκια με μήλο νηστίσιμα
Μηλοπιτάκια με φυλλαράκια σφολιάτας και γέμιση μήλου, ζουμερά και νόστιμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε όγδοα και μετά σε χοντρά φετάκια. Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τις σταφίδες αφού τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φρυγανιά και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά.
-
3
Ανοίγουμε ελάχιστα τα 14 φυλλαράκια σφολιάτας και γεμίζουμε βάζοντας στο κέντρο από 2 κουταλιές μίγματος.
-
4
Κλείνουμε τα σφολιατάκια ενώνοντας την κάθε γωνία με την διαγώνια της. Για να κολλήσουν τις βρέχουμε με λίγο νερό.
-
5
Τα 2 φυλλαράκια που δεν γεμίσαμε τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα κολλάμε με λίγο νερό πάνω από τα γεμιστά σφολιατάκια σε σχήμα Χ.
-
6
Ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
-
7
Αφού κρυώσουν τα αχνίζουμε.
Σχόλια (11)