Σφολιατίνια με κρέμα μιλφέιγ
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε και χωρίς πολλά υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε αντί για γλυκό να βάλετε φρέσκες φράουλες, αναλόγως την εποχή. Όπως μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε με φύλλο κρούστας πού εκει πρέπει όμως να τα σιροπιάσετε λίγο μόλις βγούν από το φούρνο. Τα έχω φτιάξει και με τίς δύο εκδοχές. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας μικρά τετράγωνα
-
1 άνθος βανίλια στιγμής
-
250 γρ. γάλα
-
350 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-
κοματάκια γλυκό φράουλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διπλώνουμε ένα ένα τα σφολιατάκια σε τρίγωνο και τα ψήνουμε σε λαδόκολα.
-
2
Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα στιγμής.
-
3
Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.
-
4
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα μαζί χτυπώντας τα ελαφρά μέχρι να γίνει μία κρέμα όχι πολύ πηχτή.
-
5
Μόλις κρυώσουν τα σφολιατίνια τα ανοίγουμε λίγο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
-
6
Προσθέτουμε και τα μικρά κοματάκια γλυκού φράουλας τότε, όχι νωρίτερα, γιά να μήν αφήσουν υγρά στήν κρέμα μας.
Σχόλια (9)