Shepherd's Pie με σόγια
Μια παραλλαγή της γνώστης Πίτας του Βοσκού με κιμά σόγιας και σπανάκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σαφώς και η συνταγη μπορεί να γίνει και με κανονικό κιμά!
Υλικά
-
1 ποτήρι κιμά σόγιας
-
2 καρότα κομένα σε ροδέλες
-
φέτες μανιτάρια κομένα σε λεπτές
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
-
1/2 κιλό σπανάκι
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
5-6 μεγάλες πατάτες
-
1 φλ. ζωμό κότας με λαχανικά
-
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-
τυρί τριμμένο της προτιμησής σας
-
αλάτι / πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο
-
κανέλα / μπαχάρι τριμμένο
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο τηγάνι τα καρότα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Έχουμε βράσει την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες και αφου την σουρώσουμε καλά την προσθέτουμε στο τηγάνι.
-
3
Προσθέτουμε τον πελτέ και την κανέλα και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Βάζουμε το μπαχάρι και τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
-
5
Αλατοπιπερώνουμε κατα προτίμηση.
-
6
Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα πυρέξ και στο ίδιο τηγάνι αχνίζουμε το σπανάκι.
-
7
Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και φτιάχνουμε πουρέ λιώνοντας τις πατάτες και προσθέτοντας βούτυρο, γάλα τριμμένο τυρί και μπόλικο μοσχοκάρυδο.
-
8
Πάνω από το μείγμα απλώνουμε το σπανάκι και τέλος στρώνουμε τον πουρέ και πασπαλίζουμε με λιγο τυρί ακόμα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Σχόλια (3)