κύρια φωτογραφία συνταγής Shepherd's Pie με σόγια
spritz
spritz @cook_8456972
athina,

Μια παραλλαγή της γνώστης Πίτας του Βοσκού με κιμά σόγιας και σπανάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σαφώς και η συνταγη μπορεί να γίνει και με κανονικό κιμά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1 ποτήρι κιμά σόγιας
  2. 2 καρότα κομένα σε ροδέλες
  3. φέτες μανιτάρια κομένα σε λεπτές
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  5. 1/2 κιλό σπανάκι
  6. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  7. 5-6 μεγάλες πατάτες
  8. 1 φλ. ζωμό κότας με λαχανικά
  9. 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  10. τυρί τριμμένο της προτιμησής σας
  11. αλάτι / πιπέρι
  12. μοσχοκάρυδο
  13. κανέλα / μπαχάρι τριμμένο
  14. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο τηγάνι τα καρότα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

  2. 2

    Έχουμε βράσει την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες και αφου την σουρώσουμε καλά την προσθέτουμε στο τηγάνι.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον πελτέ και την κανέλα και σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Βάζουμε το μπαχάρι και τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

  5. 5

    Αλατοπιπερώνουμε κατα προτίμηση.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα πυρέξ και στο ίδιο τηγάνι αχνίζουμε το σπανάκι.

  7. 7

    Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και φτιάχνουμε πουρέ λιώνοντας τις πατάτες και προσθέτοντας βούτυρο, γάλα τριμμένο τυρί και μπόλικο μοσχοκάρυδο.

  8. 8

    Πάνω από το μείγμα απλώνουμε το σπανάκι και τέλος στρώνουμε τον πουρέ και πασπαλίζουμε με λιγο τυρί ακόμα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

dreamsdancer
dreamsdancer @cook_8495907
Πολύ νόστιμη και συνδυάζει πρωτεΐνη,υδατάνθρακα,άμυλο,βιταμίνες..!

Από

spritz
spritz @cook_8456972
στις
athina,