Συκωταριά free… από τύψεις;;; Φουρνίστε την!
Έχω λοιπόν από το χωρίο μια φρεσκότατη και εξαιρετική συκωταριά που μου έστειλαν και εκεί που διαπραγματευόμαστε με τον καλό μου, για το τι θα την κάνουμε μου λέει"και γιατί να μην την βάλουμε στο φούρνο?!" ... Ε και την βάλαμε... και ορίστε τα αποτελέσματα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν υστερεί σε γεύση από την κλασσική τηγανιτή συκωταριά και είναι πολύ πολύ πιο ελαφριά. Την ιδέα την πήρα από αυτό το site http//www.radicio.com
Υλικά
-
1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια (η δικιά μου ήταν δεν ήταν 500γρ)
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
ρίγανη
-
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε την συκωταριά καλά
-
2
Και την κόβουμε σε κομμάτια. Την βάζουμε σε ένα ταψάκι τόσο μεγάλο όσο να είναι σε μια στρώση.
-
3
Προσθέτουμε το λάδι,
-
4
Το κρασί, αλάτι πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη.
-
5
Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά και στρώνουμε στο ταψί την συκωταριά.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 50 λεπτά με μια ώρα. Στη μισή περίπου ώρα ανακατεύουμε την συκωταριά.
-
7
Μόλις ψηθεί προσθέτουμε λίγη ακόμη ρίγανη και λεμόνι ανάλογα με την γεύση μας και σερβίρουμε.
Σχόλια (33)