Συκώτι µε µπαλσάµικο και συκόμελο
Δεν θέλω να σας πω τίποτε πλέον του ότι ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσετε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γίνει πιο μαλακό το συκώτι, μπορούμε να το μαρινάρουμε σε γάλα για μια ωρίτσα περίπου ή σε ξύδι από σταφύλι για 15-20 λεπτά, πριν από το ψήσιμο.
Υλικά
-
6-8 φέτες µοσχαρίσιο συκώτι πάχους 1 εκ
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/4 φλ. µπαλσάµικο
-
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο (μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. µέλι
-
2 κ.σ. συκόμελο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουµε και στραγγίζουμε καλά τις φέτες του συκωτιού.
-
2
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουµε µε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3
Τηγανίζουµε το συκώτι γυρίζοντας τις φέτες τακτικά.
-
4
Τοποθετούµε τις ψηµένες φέτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι τους.
-
5
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ρίχνουµε στο τηγάνι το μπαλσάμικο.
-
6
Προσθέτουµε το δενδρολίβανο, το αλάτι, το συκόμελο και το µέλι. Με µια σπάτουλα καθαρίζουµε τον πάτο από τα καραμελωμένα υπολείμματα και ανακατεύουµε καλά, µέχρι να οµογενοποιηθεί η σάλτσα.
-
7
Περιχύνουµε το συκώτι.
-
8
Σερβίρεται ιδανικά με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι μπασμάτι.
-
9
Αν δεν έχουμε συκόμελο μπορούμε να βάλουμε μόνο 3 κ.σ. μέλι ή εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε κρέμα βαλσαμικού με σύκο!
Σχόλια (6)