Συκώτι με σάλτσα μαυροδάφνης και μουστάρδα
Μια συνταγή για νοστιμότατο, μαλακό συκώτι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εμένα το τηγάνι έχει καπάκι που επιλέγεις αν η βαλβίδα θα είναι ανοιχτή ή όχι. Επειδή δεν ήθελα πολύ ζουμί την άφησα ανοιχτή να φεύγουν οι ατμοί. Αν το θέλετε με ζουμί την κλείνετε.Σερβίρεται με ρύζι ή πουρέ.Μην το βλέπετε τόσο σκούρο στη φωτογραφία, το άφησα εγώ λίγο παραπάνω. Παρόλα αυτά ήταν ιδιαίτερα μαλακό και καθόλου στεγνό!Τη συνταγή την πήρα από το www.greekmasa.gr
Υλικά
-
4 μερίδες συκώτι
-
λίγο αλεύρι με αλατοπίπερο
-
λίγο λάδι
-
1 ποτηράκι κρασιού μαυροδάφνη
-
1 κουταλιά μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό
-
λίγο ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το συκώτι και το περνάμε απ'το αλεύρι λιγάκι.
-
2
Ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το συκώτι κι απ'τις δυο μεριές καλά.
-
3
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη κι αφήνουμε να εξατμιστεί.
-
4
Προσθέτουμε 1-2 δαχτυλάκια καύτό νερό και αλατοπιπερώνουμε πάλι ελαφρά. Προσθέτουμε και το ξύσμα.
-
5
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο (εγώ το έβαλα 2 στα 9), καπακώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου μισή ώρα.
-
6
Πριν το κατεβάσουμε απ'τη φωτιά προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Σχόλια (4)