nikolio
nikolio @cook_8452748
,hellas

Εύκολο και γρήγορο συκώτι στο τηγάνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γαρνίρω με φέτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
  4. 1 κούπα κριθαράκι ψιλό
  5. 1 κ.σ. πελτέ
  6. αλάτι
  7. λίγη ρίγανη
  8. φέτα (προαιρετικά)
  9. νερό όσο χρειαστεί για το κριθαράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι.

  2. 2

    Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κυβάκια και το στραγγίζουμε από το νερό τελείως.

  3. 3

    Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε ψιλές ροδέλες.

  4. 4

    Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια.

  5. 5

    Τσιγαρίζουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές,

  6. 6

    Προσθέτουμε το συκώτι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

  7. 7

    Σβήνουμε με το κρασί.

  8. 8

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2 λεπτά), προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

  9. 9

    Ρίχνουμε το κριθαράκι σε όλο το τηγάνι να πάει παντού και ανακατεύουμε.

  10. 10

    Ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

  11. 11

    Προσθέτουμε νερό και κατά την διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί το κριθαράκι.

  12. 12

    Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο όταν έχει βράσει το κριθαράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

OLMA
OLMA @cook_8485680
μπορει ο μπαμπας μμου που ειναι κλασσικος να μην του αρεσε! αλλα εγω ξετρελαθηκα!!! 5 πιρουνακια λοιπον!

Από

nikolio
nikolio @cook_8452748
στις
,hellas

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα