Συκώτι μοσχαρίσιο με κριθαράκι
Εύκολο και γρήγορο συκώτι στο τηγάνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γαρνίρω με φέτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι.
-
2
Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κυβάκια και το στραγγίζουμε από το νερό τελείως.
-
3
Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε ψιλές ροδέλες.
-
4
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια.
-
5
Τσιγαρίζουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές,
-
6
Προσθέτουμε το συκώτι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
-
7
Σβήνουμε με το κρασί.
-
8
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2 λεπτά), προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
9
Ρίχνουμε το κριθαράκι σε όλο το τηγάνι να πάει παντού και ανακατεύουμε.
-
10
Ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
-
11
Προσθέτουμε νερό και κατά την διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί το κριθαράκι.
-
12
Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο όταν έχει βράσει το κριθαράκι.
Σχόλια (7)