Συκώτι μοσχαρίσιο Θεικό
Συκώτι μοσχαρίσιο ρετσινάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό συκώτι σε φέτες
-
4 φύλλα δάφνη
-
1 μπουκάλι ρετσίνα
-
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες
-
1 κρασοπότηρο λάδι
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
10 κόκκους μαυρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο που ήδη έχει καεί καλά στην εστία, ρίχνουμε το συκώτι
-
2
Μόλις πάρει κρούστα από το ένα μέρος (σε 2 λεπτά περίπου),το γυρίζουμε κι από την άλλη.
-
3
Σε 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τις ροδέλλες κρεμμυδιού κι ένα φλυτζάνι τσαγιού ρετσίνα.
-
4
Μετά από 10 λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε το λάδι, την υπόλοιπη ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει.
-
5
Θάναι έτοιμο αφού πιεί τη ρετσίνα και μείνει μιά σάλτσα
-
6
Εννοείται το τηγάνι ή η κατσαρόλα, σε όλη τη διαδικασία, θα είναι με το καπάκι
Σχόλια (21)