Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ολλανδία,

Μια διαφορετική συνταγή από την Ήπειρο, για όσους αρέσκονται στη μαγειρίτσα και όχι μόνο...;-)

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την "ξεσήκωσα" απ'την Κουζίνα της Μαμάς, σε ένα ταξίδι του Ευτύχη στο Καπέσοβο! Δεν τη σημείωσα όμως και την έκανα με δικές μου δόσεις και χρόνους. Ίσως είχε και τίποτα άλλα μυρωδικά που δε θυμήθηκα. Κι έτσι πάντως μου έγινε μούρλια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 κομμάτια συκώτι
  2. 1 1/4 φλυτζάνι ρύζι
  3. λίγο λάδι
  4. 1 ξερό κρεμμύδι
  5. λίγο άνηθο
  6. λίγο μαϊντανό
  7. 4 φλυτζάνια νερό
  8. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ξεπλένω το συκώτι καλά και το αφήνω σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά, για να το ξαφρίσω. Μόλις το βγάλω το βουτάω σε κρύο νερό. Πετάω το νερό της κατσαρόλας και κόβω το συκώτι κομματάκια.

  2. 2

    Στη χύτρα ταχύτητος βάζω λίγο λάδι και ανάβω το μάτι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω λιγάκι. Προσθέτω το συκώτι και το σωτάρω μαζί.

  3. 3

    Ρίχνω στη συνέχεια τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτω το νερό και κλείνω τη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά απ'όταν θα σφυρίξει η βαλβίδα.

  4. 4

    Όταν περάσουν 10 λεπτά αφότου κλείσω το μάτι και κατεβάσω τη χύτρα, βγάζω τη βαλβίδα και ανοίγω το καπάκι προσεκτικά. Ξανατοποθετώ στο μάτι σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνω έπειτα και ρίχνω το ρύζι.

  5. 5

    Εν τω μεταξύ προθερμαίνω το φούρνο. Αφήνω να βράσει το ρύζι στην κατσαρόλα 5-10 λεπτάκια. Κατεβάζω απ'τη φωτιά και τοποθετώ το φαγητό σε πυρέξ. Το βάζω σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια

Martha_T
Martha_T @cook_8529265
Εβαλε φρεσκα κρεμμυδάκια και μάραθο και εβαλε φρεσκο βουτυρο αντι για λάδι. Το ρύζι το προσθεσε ωμό στο πυρεξ μαζι με το νερο που έβρασαν τα συκωτακια προσθεσε λίγο ακόμα και το έβαλε στο φουρνο

Από

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
στις
Ολλανδία,
Kitchen-addict τα τελευταία χρόνια! Αυτό τα λέει όλα νομίζω! Μπορεί να έχω χίλια δυο άλλα πράγματα να ασχοληθώ, πάντα είμαι πρόθυμη να ετοιμάσω ένα γλυκό (τους έχω αδυναμία!!!) ή ένα ωραιότατο παραδοσιακό ή πιο...πειραγμένο πιάτο-πάντα ακολουθώντας πειράματα που έχουν δοκιμάσει άλλοι πρώτα, δεν έχω φτάσει σ'αυτό το επίπεδο αυτοπεποίθησης στην κουζίναPPΣτο site αυτό δεν έχω βρει μόνο τις καλύτερες μαγείρισσες, αλλά και τις πιο πρόθυμες να βοηθήσουν τις νέες στο...άθλημα, καθώς και μια γλυκύτατη παρέα να περνάει πιο εποικοδομητικά η ώρα που κολλάω στο pc!
Δες περισσότερα