Συκωτομπρίαμο
Μια διαφορετική συνταγή από την Ήπειρο, για όσους αρέσκονται στη μαγειρίτσα και όχι μόνο...;-)
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την "ξεσήκωσα" απ'την Κουζίνα της Μαμάς, σε ένα ταξίδι του Ευτύχη στο Καπέσοβο! Δεν τη σημείωσα όμως και την έκανα με δικές μου δόσεις και χρόνους. Ίσως είχε και τίποτα άλλα μυρωδικά που δε θυμήθηκα. Κι έτσι πάντως μου έγινε μούρλια!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά ξεπλένω το συκώτι καλά και το αφήνω σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά, για να το ξαφρίσω. Μόλις το βγάλω το βουτάω σε κρύο νερό. Πετάω το νερό της κατσαρόλας και κόβω το συκώτι κομματάκια.
-
2
Στη χύτρα ταχύτητος βάζω λίγο λάδι και ανάβω το μάτι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω λιγάκι. Προσθέτω το συκώτι και το σωτάρω μαζί.
-
3
Ρίχνω στη συνέχεια τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτω το νερό και κλείνω τη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά απ'όταν θα σφυρίξει η βαλβίδα.
-
4
Όταν περάσουν 10 λεπτά αφότου κλείσω το μάτι και κατεβάσω τη χύτρα, βγάζω τη βαλβίδα και ανοίγω το καπάκι προσεκτικά. Ξανατοποθετώ στο μάτι σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνω έπειτα και ρίχνω το ρύζι.
-
5
Εν τω μεταξύ προθερμαίνω το φούρνο. Αφήνω να βράσει το ρύζι στην κατσαρόλα 5-10 λεπτάκια. Κατεβάζω απ'τη φωτιά και τοποθετώ το φαγητό σε πυρέξ. Το βάζω σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
-
6
Έτοιμο! Καλή σας όρεξη!
Σχόλια