Φωτογραφία της συνταγής Σιμιγδαλένια τυρόπιτα με ζύμη κουρού
Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

55 Minutes
  1. 500 γρ. αλεύρι(φαρίνα)
  2. 250 γρ. μαργαρίνη
  3. 1 αυγό
  4. 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  5. 2 κ.σ. φυτίνη
  6. 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  7. 800 γρ. γάλα φρέσκο
  8. αλάτι
  9. 2 αυγά
  10. 1/2 κιλό φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

55 Minutes
  1. 1

    Ζεστένουμε ελαφρώς τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι, το γιαούρτι και στο τέλος το αλεύρι.

  2. 2

    Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

  3. 3

    Ζεσταίνω τη φυτίνη, ρίχνω το σιμιγδάλι μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και μετά το γάλα, ανακατεύοντας καλά για να γίνει σαν μπεσαμέλ.

  4. 4

    Στο μίγμα αυτό ρίχνω τα 2 αυγά και την τριμμένη φέτα (μπορούμε να βάλουμε και 1 κούπα απο διάφορα κίτρινα τυριά)

  5. 5

    Ανοίγω τη ζύμη σε 2 φύλλα, στρώνω κάτω το ένα, ρίχνω τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο

  6. 6

    Ψήνω στους 180 για 45 λεπτά..

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Σχόλια (15)

YANNA
YANNA @cook_8529270
ΣΕΦΙΤΣΑ,όταν γράφεις φαρίνα εννοείς το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του?

Από

ΣΕΦΙΤΣΑ
ΣΕΦΙΤΣΑ @cook_8450823
στις

Παρόμοιες συνταγές