Σιμιγδαλένιος χαλβάς
Ο πιο σπυρωτός χαλβάς που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε στο σιρόπι να βάλατε λίγο γαρύφαλο.
https://www.youtube.com/watch?v=Z72vntM8gTw
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τέσσερα ποτήρια νερό και τα τρία ποτήρια ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα αλλα και το χυμό από το πορτοκάλι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για δέκα λεπτά.
-
2
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα λάδια, τα καρύδια και καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
-
3
Μετά από δέκα λεπτά βγάζω την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνω το σιρόπι που έκανα πριν στο μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύω καλά.
-
4
Ξαναβάζω την κατσαρόλα επάνω στο σβηστό αλλά ζεστό μάτι, την σκεπάζω με μια πετσέτα και το καπάκι και το αφήνω για μισή ώρα μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια