
Simple κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες...απλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει το ανθόνερο, μπορείτε να τους καταβρέξετε με λίγο όταν βγουν από το φούρνο και πρίν να ρίξετε την άχνη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το αμύγδαλο στο πολυμίξερ και το ψήνουμε στο φούρνο. Προσοχή, καίγεται εύκολα!
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο (που έχουμε αφήσει να πάρει θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη και το αυγό στο μίξερ, ώσπου να γίνει άσπρο, αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτουμε το κονιάκ και τις βανίλιες, και χτυπάμε ώσπου να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
-
3
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο ώσπου να γίνει ένα μαλακό μίγμα που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Κανονικά δεν παίρνει όλο το αλεύρι, αλλά περίπου τα 700-750 γραμμάρια.
-
4
Δε χρειάζεται να ζυμώσουμε, ούτε να ταλαιπωρήσουμε τη ζύμη.
-
5
Πλα΄θουμε τα κουραμπιεδάκια, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 200. Ψήνουμε αρκετά τους κουραμπιέδες, σχεδόν μέχρι πρίν να "αρπάξουν".
-
6
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Από
Παρόμοιες συνταγές

Κουραμπιέδες οι τραγανοί


Κουραμπιέδες πολίτικοι


Κουραμπιέδες για αρχάριους


Κουραμπιέδες οι τραγανοί


Κουραμπιέδες βουτύρου μπουκίτσες


Αφράτοι κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες με καστανή ζάχαρη


Κουραμπιέδες με αλισίβα!


Κουραμπιέδες Σμύρνης


Κουραμπιέδες...!


Οι κουραμπιέδες της μαμάς Στέλλας!


Κουραμπιέδες


Οι κουραμπιέδες της Εφης


Κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες


Παραδοσιακοί κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες!


Κουραμπιέδες γεμάτοι γεύση!


Κουραμπιέδες με σοκολάτα


Κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες με πούδρα αμυγδάλου και μανταρίνι !


Αφράτοι-Φανταστικοί Κουραμπιέδες!


Κουραμπιέδες με μαστίχα


Κουραμπιέδες χωρίς στοπ!


Κουραμπιέδες


"Αντισταθείτε στην απόλαυση": Οι τέλειοι κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα!"


Κουραμπιέδες βουτύρου


Κουραμπιέδες 🎄

Σχόλια (2)