Συναγρίδα με πράσα, κρεμμύδια και πολλά μυρωδικά
Υπέροχη συνταγή με ψάρι και πολλά λαχανικά. Υγειινό, εύκολο και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.....
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα άκρως καλοκαιρινό, πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό. Και με παγωμένο κρασάκι ταιριάζει τέλεια! Να ευχαριστήσω την αδερφή μου για την συνταγή αυτή που μας έχει ξετρελάνει όλους. Το φτιάχνω τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα απλά αλλάζω το είδος του ψαριού. Και με τσιπούρα και με μπακαλιάρο γίνετε τέλειο και το έχω δοκιμάσει και με μεγάλα μπαρμπούνια και είναι αρκετά νόστιμο. Η επιλογή του ψαριού είναι δική σας...βάλτε ότι αγαπάτε .)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα απ' όλα καθαρίζουμε τις συναγρίδες και αφού τις πλύνουμε πάρα πολύ καλά τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι για να τις μαρινάρουμε περίπου 1 ώρα.
-
2
Ανοίγουμε το πλάι που έχουμε καθαρίσει απο τα εντόσθια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε θυμάρι και δεντρολίβανο και απο 2 φέτες κομμένες λεμονι και στα δυο ψάρια.
-
3
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και στίβουμε και τον χυμό απο το ένα λεμόνι και πάλι τα καλύπτουμε με το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
-
4
Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ή και 2 ώρες ανάλογα τον χρόνο που διαθέτουμε. Οσο περισσότερο τόσο καλύτερο.
-
5
Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Πλένουμε και κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες τις πατάτες. Εγώ τις πλένω πολύ καλά με ένα βουρτσάκι να φύγει το χώμα και τις βάζω με το φλούδι τους...είναι απίστευτα νόστιμες.
-
6
Αφού στρώσουμε τις πατάτες κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε απο πάνω.
-
7
Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες όχι πολύ χοντρές και τις ρίχνουμε πάνω απο τα κρεμμύδια.
-
8
Καθαρίζουμε και τα καροτάκια μας και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί με τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
-
9
Στο τέλος κόβουμε σε κιβάκια τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με το ζουμάκι τους πάνω στα υπόλοιπα λαχανικά.
-
10
Τα χρώματα είναι απίστευτα και μοσχοβολάει το κρεμμύδι και τα πράσα.
-
11
Κόβουμε και πασπαλίζουμε τα λαχανικά με το μαιντανό και κρατάμε και λίγο για γαρνιτούρα όταν θα το σερβίρουμε.
-
12
Βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο...μην το τσιγγουνευτείτε βγάζει υπέροχα αρώματα στα λαχανικά.
-
13
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο νεράκι στο οποίο έχουμε λιώσει μια κουταλιά πελτέ για χρώμα και για να χυλώσει το ζουμάκι που θα μείνει στο τέλος.
-
14
Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κάτω αντιστάσεις και αέρα.
-
15
Βγάζουμε τις συναγρίδες μας και τις τοποθετούμε πάνω απο όλα τα λαχανικά. Το ζουμί απο τα λαχανικά όσο βράζει θα μαγειρέψει το ψάρι μας απο κάτω μέχρι μέσα στον ατμό και δεν θα μας ξεραθεί θα είναι ζουμερό και πολύ νόστιμο.
-
16
Την μαρινάδα απο το ψάρι δεν την πετάμε εννοείται....την ρίχνουμε πάνω απο τα ψάρια να ανακατευτεί με όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά.
-
17
Ψήνουμε για μια ώρα ανάλογα το βάρος των ψαριών...εμένα και τα δύο μαζί ήταν 1 κιλό και 100 γρ και σε μια ώρα έγιναν λουκούμι όπως τα βλέπετε στην φωτό. Αυτό βέβαια θα το κανονίσετε εσείς το πόσο καλά θέλετε να τα ψήσετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια