Συναγρίδα όνειρο
Υλικά
-
1 συναγρίδα (1 με 1,5 κιλά)
-
3 ντομάτες τριμμένες
-
2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
4 κ.σ. χυμό από λεμόνι
-
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλένω το ψάρι μου, το κόβω σε φέτες και το στραγγίζω καλά.
-
2
Το βάζω σ' ένα μεγάλο πιάτο, ρίχνω το αλάτι και το πιπέρι (ανάλογα με τα γούστα του καθενός) και το χυμό λεμονιού και το αφήνω για 1,5 ώρα.
-
3
Σε μία κατσαρόλα σοτάρω το σκόρδο με το λάδι και το κρεμμύδι.
-
4
Προσθέτω τις ντομάτες μου, το κρασί, 1/2 ποτήρι νερό και λίγο αλάτι και πιπέρι και τα βράζω για 30 λεπτά περίπου.
-
5
Παίρνω ένα πυρέξ και ρίχνω την σάλτσα μου.
-
6
Επάνω από την σάλτσα βάζω τις φέτες από το ψάρι μου και ρίχνω τον μαιντανό.
-
7
Ψήνω στους 190-200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
-
8
Όταν σερβίρω το φαί το περιχύνω με την σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια