κύρια φωτογραφία συνταγής Συνοδευτικό με κόκκινο λάχανο
mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
,Κύπρος

Το είχα δοκιμάσει σε μία πομάκικη ταβέρνα στην Ξάνθη (το σερβίρανε σας συνοδευτικό στα κρέατα μαζί με πιλάφι φυσικά) και προσπάθησα να βγάλω την συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1 μικρό κόκκινο λάχανο
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  4. 1 κουταλιά ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικά)
  6. αλάτι
  7. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.

  2. 2

    Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτω την ζάχαρη ώστε να καραμελώσει (προσοχή μην πικρίσει).

  3. 3

    Ψιλοκόβω το λάχανο ή καλύτερα το περνάω από το μαντολίνο και το προσθέτω στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι.

  4. 4

    Μόλις το λάχανο αρχίσει να μαραίνεται, σβήνω με το κρασί.

  5. 5

    Ανάλογα με το πόσο νερό έβγαλε το λάχανο, προσθέτω περίπου μισή κούπα ώστε να μην κολλήσει και σιγοβράζω για 10 λεπτά.

  6. 6

    Σερβίρω ζεστά, αλλά και κρύο πασπαλισμένο με το μπούκοβο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Είναι πολύ καλή συνταγή μα πάρα πολύ καλή εγώ προσθέτω και λίγο σκορδάκι μέσα ευχαριστούμε για την συνταγή :)

Από

mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
στις
,Κύπρος