Συνταγή για ντόνατς
Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα... Συνταγή θείας Μάρως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις κρυώσουν αν τα βάλετε σε σακουλάκι κλεισμένο καλά μένουν φρέσκα για 2 μέρες.(Χωρίς ζάχαρη)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
-
2
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
-
3
Την αφήνουμε 30' να διπλασιαστεί. Κόβουμε μπαλλάκια και φτιάχνουμε κορδόνια, τα ενώνουμε και σχηματίζεται ο λουκουμάς. Επίσης μπορούμε πιο καλά το μπαλλάκι να μην το κάνουμε κορδόνι, αλλά να του ανοίξουμε μια τρύπα στη μέση και να του δώσουμε το σχήμα του λουκουμά τραβώντας κυκλικά.
-
4
Τηγανίζεται σε αρκετό καυτό λάδι να πάρει χρυσό χρώμα.
Σχόλια (26)
Ξέρεις περίπου πόσα κομμάτια βγαίνουν; και αν τα κάνω γεμιστά με μερέντα (σπιτική) υπάρχει περίπτωση καθώς τα τηγανίζω να βγει η μερέντα;