Σιρόπι με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Θέλησα να φτιάξω ένα κέικ με σιρόπι πορτοκαλιού, όμως, όσες συνταγές για σιρόπια βρήκα στο διαδίκτυο δε με ικανοποίησαν. Ένιωθα ότι τους έλλειπε η ένταση στο άρωμα και τη γεύση. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να πειραματιστώ μόνη μου. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε αν και είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε κανείς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά αφήνει μια πολύ ελαφριά αίσθηση πικρίλας το σιροπάκι αυτό, όμως, όταν το ταιριάξουμε με ένα γλυκό κέικ, τότε η αίσθηση αυτή εξισορροπείται και το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Σε κατοπινή μου παρασκευή πρόσθεσα και 1 ξύλο κανέλας και 3-4 μοσχοκάρφια, τα οποία βοήθησαν λίγο περισσότερο στην απαλοιφή της πικρίλας, όμως κάλυψαν ελαφρώς το άρωμα του πορτοκαλιού. Προσωπικά αλλά και ο άντρας μου, το προτιμάμε στην αρχική του μορφή! Επίσης θα πρέπει να πω ότι, η συγκεκριμένη ποσότητα δεν επαρκεί για να μουσκέψει εντελώς το κέικ. Να γίνει σαν ραβανί δηλαδή. Στέκεται στο εξωτερικό του, γλασσάροντάς το ελαφρώς. Έτσι ούτε πανιάζει αλλά ούτε και γίνεται υπερβολικά γλυκό. Αν ωστόσο εσείς το προτιμάτε πιο υγρό, μπορείτε να διπλασιάσετε ή και να τριπλασιάσετε την ποσότητα του σιροπιού. Βλέποντας και κάνοντας. ;-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
1 μεγάλο νεροπότηρο
  1. 3 μεγάλα πορτοκάλια
  2. 1 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά καλά τα πορτοκάλια και ζυγίζουμε τη ζάχαρή μας. Δεν χρειάζεται να την κοσκινίσουμε. Στίβουμε τα δύο πορτοκάλια, ενώ κρατάμε ακέραιο το ένα.

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και το πορτοκάλι που αφήσαμε ακεραιο. Βράζουμε για 45-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τόσο το πορτοκάλι, που να μοιάζει ζελελένια η υφή του.

  3. 3

    Αφού βράσει καλά καλά το πορτοκάλι, το πολτοποιούμε στο μούλτι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τον χυμό των δύο πορτοκαλιών και την πούλπα του τρίτου μέσα στο κατσαρόλι με το νερό και αφήνουμε να βράζουν 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Κατόπιν σουρώνουμε δυο φορές την μαρμελάδα, έτσι ώστε να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερη ψύχα πορτοκαλιού μέσα στο κατσαρόλι.

  6. 6

    Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και αφήνουμε το σιρόπι μας να δέσει για 15-20 λεπτά της ώρας, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς