Σιρόπι ροδιού

Bαθμολογία: 5
       
 
10 ψήφοι
,

Σιρόπι ροδιού
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 ροδια (για περιπου 1 λιτρο χυμο ροδιου)
  • 800 γρ. ζαχαρη
  • 1 ξυλακι κανελας
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Στυβετε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.

Βήμα 2
2)

Τον βαζετε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.

Βήμα 3
3)

Αφηνετε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζετε.

Βήμα 4
4)

Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετετε την κανελα.

Βήμα 5
5)

Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζετε απο τη φωτια και αφαιρειτε την κανελα.

Βήμα 6
6)

Περιμενετε να κρυωσει και το βαζετε σε αποστειρωμενα δοχεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντιστε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται, γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι. Χρησιμοποιηστε το, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα.

 

Ευχαριστούμε την Αngolina για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Σιρόπι λεβάντας Σιρόπι λεβάντας
       
       
(2)
Σιρόπι μέντας Σιρόπι μέντας
       
       
(1)
Λικέρ Ρόδι 3 Λικέρ Ρόδι 3
       
       
(2)
Σπιτικό λικέρ ροδιού Σπιτικό λικέρ ροδιού
       
       
(29)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-11-09  
    Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-9-10  
    θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σιρόπι για συμπηκνωμένο χυμό ροδιού? Διατηρείται αρκετά? πόσο? εντός ή εκτός ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-11-10  
    το σιροπακι σου μουρλια!το εφτιαξα χθες αλλα επειδη το ροδι το εβαλα χωρις να το μετρησω(τα ειχα καθαρισει πιο πριν)δεν μου εδενε πολυ το σιροπι.εβαλα ομως λιγο γλυκοζη και εγινε τελειο.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από m54, 27-11-10  
    Τα πηρουνακια κυριως για την ιδεα που μου εδωσες, γιατι ειχα κρατησει στην καταψυξη χυμο απο φρουτα του δασους και ροδια και δεν ήξερα πώς να τον αξιοποιησω.
    #
    Σχόλιο από july88, 21-2-12  
    Εξαιρετική η γρεναδίνη σου!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Την κάνω κάθε χρόνο μόλις βγουν τα ρόδια ,αυτή τη φορά έβαλα τη μαύρη ζάχαρη γι αυτό μου βγήκε πολύ σκούρο το χρώμα.
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-11-12  
    πολύ καλή λύση...ειχαν μεινει μερικα αφαγωτα ρόδια και με αναλογια ζαχαρης και ροδιου εκανα αυτο το ωραίο σιροπακι....δεν ειχα πρόβλημα στο δεσιμο απλά πήρε λίγη ωρα...
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 27-10-13  
    ευκολο και ωραιο. τωρα μενει να δω και τη χρηση του
    #
    Σχόλιο από t_vaso, 19-11-13  
    Πολύ καλή η συνταγή και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-12-13  
    Πολύ ωραίο, το αραιώνω με νερό και είναι τέλειος χυμός!
    =)
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 1-2-16  
    Είχα κάτι ρόδια από τα τελευταία της σεζόν και ήταν λιγάκι στυφά. Πολύ ωραίο σιροπάκι με βαθύ χρώμα.Έβαλα και λευκή και καστανή ζάχαρη, δεν είχα αρκετή λευκή. Σιγόβρασα για καμία ωρίτσα και πήρα ένα σιρόπι αρκετά πηχτό.
    Όταν ανοιχτεί πρέπει να φυλαχτεί στο ψυγείο?
    Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά εύγευστο σιρόπι, ήδη έχω αρχίσει να σκέφτομαι εναλλακτικές χρήσεις ;-)
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 19-7-16  
    Ως σιρόπι είναι εξαιρετικό. Εγώ το άφησα να συμπυκνωθεί ακόμα περισσότερο και έφτιαξα μελάσσα ροδιού: είναι υπέροχη προσθήκη σε σαλάτες καθώς και σαν γλάσσο για ψητά κρέατα και πουλερικά.

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-11-09  
    Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kitro, 12-11-10  
    το σιροπακι σου μουρλια!το εφτιαξα χθες αλλα επειδη το ροδι το εβαλα χωρις να το μετρησω(τα ειχα καθαρισει πιο πριν)δεν μου εδενε πολυ το σιροπι.εβαλα ομως λιγο γλυκοζη και εγινε τελειο.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από july88, 21-2-12  
    Εξαιρετική η γρεναδίνη σου!!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-11-12  
    πολύ καλή λύση...ειχαν μεινει μερικα αφαγωτα ρόδια και με αναλογια ζαχαρης και ροδιου εκανα αυτο το ωραίο σιροπακι....δεν ειχα πρόβλημα στο δεσιμο απλά πήρε λίγη ωρα...
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 27-10-13  
    ευκολο και ωραιο. τωρα μενει να δω και τη χρηση του
    #
    Σχόλιο από t_vaso, 19-11-13  
    Πολύ καλή η συνταγή και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 14-12-13  
    Πολύ ωραίο, το αραιώνω με νερό και είναι τέλειος χυμός!
    =)
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 1-2-16  
    Είχα κάτι ρόδια από τα τελευταία της σεζόν και ήταν λιγάκι στυφά. Πολύ ωραίο σιροπάκι με βαθύ χρώμα.Έβαλα και λευκή και καστανή ζάχαρη, δεν είχα αρκετή λευκή. Σιγόβρασα για καμία ωρίτσα και πήρα ένα σιρόπι αρκετά πηχτό.
    Όταν ανοιχτεί πρέπει να φυλαχτεί στο ψυγείο?
    Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά εύγευστο σιρόπι, ήδη έχω αρχίσει να σκέφτομαι εναλλακτικές χρήσεις ;-)
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 19-7-16  
    Ως σιρόπι είναι εξαιρετικό. Εγώ το άφησα να συμπυκνωθεί ακόμα περισσότερο και έφτιαξα μελάσσα ροδιού: είναι υπέροχη προσθήκη σε σαλάτες καθώς και σαν γλάσσο για ψητά κρέατα και πουλερικά.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-9-10  
    θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σιρόπι για συμπηκνωμένο χυμό ροδιού? Διατηρείται αρκετά? πόσο? εντός ή εκτός ψυγείου?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από m54, 27-11-10  
    Τα πηρουνακια κυριως για την ιδεα που μου εδωσες, γιατι ειχα κρατησει στην καταψυξη χυμο απο φρουτα του δασους και ροδια και δεν ήξερα πώς να τον αξιοποιησω.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Την κάνω κάθε χρόνο μόλις βγουν τα ρόδια ,αυτή τη φορά έβαλα τη μαύρη ζάχαρη γι αυτό μου βγήκε πολύ σκούρο το χρώμα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
    Προστέθηκε από Ναυσικά
    5
           
           
    (14)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 153 αγαπημένων συνταγών, του/της ΕφηΒ
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Diakosmisi glikwn
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της KOKETA
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou