Σιρόπι ροδιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Φροντιστε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται, γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι. Χρησιμοποιηστε το, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα. Ευχαριστούμε την Αngolina για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
8 ροδια (για περιπου 1 λιτρο χυμο ροδιου)
-
800 γρ. ζαχαρη
-
1 ξυλακι κανελας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στυβετε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.
-
2
Τον βαζετε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.
-
3
Αφηνετε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζετε.
-
4
Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετετε την κανελα.
-
5
Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζετε απο τη φωτια και αφαιρειτε την κανελα.
-
6
Περιμενετε να κρυωσει και το βαζετε σε αποστειρωμενα δοχεια.
Σχόλια (13)