alina80
alina80 @alina_80

Εύκολα παγωτίνια με σιροπιασμένο φύλλο κρούστας- σαν να λέμε παγωτό και σιροπιαστό δύο σε ένα! Η συνταγή είναι του καλού μου, μετά από περιγραφή της μικρής μου εξαδέλφης που είχε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο από ζαχαροπλαστείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τεχνική που περιγράφω με το αντικολλητικό χαρτί βοηθάει στο να κρατήσουν τα ρολακια μας το κυλινδρικό τους σχήμα.Καλύτερα να βγάζετε το παγωτό λίγο λίγο από την κατάψυξη όσο γεμίζετε τα ρολάκια για να μην σας λιώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση παγωτού- κατά τη γνώμη το καϊμάκι είναι το πλέον κατάλληλο.Η φωτογραφία είναι ότι πρόλαβα από την τελευταία φορά που το έφτιαξε ο καλός μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 λίτρα παγωτό καϊμάκι
  2. βούτυρο (περίπου 150 γρ)
  3. 1/2 κιλό ζάχαρη
  4. 1/2 κιλό νερό
  5. φλούδα από ένα λεμόνι
  6. 2-3 γαρύφαλλα
  7. 1 ξυλάκι κανέλα
  8. κανέλα και γαρύφαλλο σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά και αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά περίπου (θέλουμε ένα σιρόπι σαν του μπακλαβά).

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε καλά και πασπαλιζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.

  4. 4

    Παίρνουμε τη βέργα που ανοίγουμε φύλλο και την τυλίγουμε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια τυλίγουμε και το βουτυρωμένο φύλλο, ώστε να σχηματίσουμε ένα ρόλο.

  5. 5

    Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι του φύλλο μας σε 4-5 μέρη (μόνο το φύλλο, όχι το αντικολλητικό χαρτί).

  6. 6

    Αφαιρούμε από τη βέργα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε σε ταψί.

  7. 7

    Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσισουν τα φύλλα μας (περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο).

  9. 9

    Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε τα ψημένα κομμάτια φύλλου από το αντικολλητικό χαρτί και τα βουτάμε στο σιρόπι- προσοχή δεν τα αφήνουμε μέσα, τα βγάζουμε αμέσως.

  10. 10

    Αφήνουμε τα ρολακια μας να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τα γεμίζουμε με το παγωτό.

  11. 11

    Τα αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον δύο ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Evgenia Kalamatiani
Evgenia Kalamatiani @Evgenia_kalamatiani
Έχω μια ερωτησούλα Alina80 μπορείς να προσδιορίσεις λίγο καλύτερα το βήμα 6??Βγάζεις τη βέργα και εξακολουθεί να είναι μέσα το χαρτί στα κομμένα κυλινδρικά φύλλα?? δηλαδή τα φύλλα ψήνονται με τη λαδόκολα μέσα τους για να μη χάσουν το σχήμα του κυλίνδρου ή σκέτα πάνω σε μια λαδόκολα ??

Από

alina80
alina80 @alina_80
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα