Σιροπιαστή σοκολατίνα

geosx21
geosx21 @cook_8454894
,ΕΛΛΑΔΑ

Σιροπιαστή σοκολατίνα αφράτη, ζουμερή, φανταστική, θεϊκή σε γεύση και άρωμα δεν υπάρχει καλύτερη, δοκιμάστε τη και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι εσείς;;;

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. Για το σιρόπι
  2. 900 ml νερό
  3. 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  4. 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ χρησιμοποιώ την Νestle dessert)
  5. 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  6. Για τη σοκολατίνα
  7. 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  8. 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  9. 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  10. 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  11. 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  12. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  13. Για τη γκανάζ
  14. 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  15. 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο.

  2. 2

    Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

  3. 3

    Προσοχή όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει φουσκώνει όπως θα φούσκωνε ένας καφές ελληνικός (λόγω του κακάο).

  4. 4

    Αφαιρούμε αμέσως λοιπόν από τη φωτιά μόλις φουσκώσει και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.

  5. 5

    Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

  6. 6

    Για τη σοκολατίνα, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 x 30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

  8. 8

    Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας.

  9. 9

    Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.

  10. 10

    Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  11. 11

    Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα σιγά σιγά (ρίχνοντας τα στερεά υλικά στα υγρά) και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  12. 12

    Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.

  13. 13

    Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα στη ψηλή θέση το ταψί μας.

  14. 14

    Όταν η σοκολατίνα μας ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ώστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.

  15. 15

    Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατίνα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μια κουτάλα σιγά σιγά.

  16. 16

    Αφήνουμε στην άκρη να σιροπιαστεί και να κρυώσει τελείως.

  17. 17

    Για τη γκανάζ, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας να λιώσει καλά η σοκολάτα μας και να γυαλίσει.

  18. 18

    Όταν κρυώσει τελείως η σοκολατίνα μας με το σιρόπι,περιχύνουμε τη γκανάζ και την απλώνουμε να πάει παντού.

  19. 19

    Αφήνουμε να κρυώσει το ταψί στο ψυγείο για 6 έως 12 ώρες για να σφίξει καλά και να κόβονται ωραία τα κομμάτια μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Yiotoula
Yiotoula @cook_8455252
Καλημέρα! Είναι όντως μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, που την έχω ήδη προγραμματίσει!!! Καλό όμως θα ήταν να αναφέρεις κάπου, ότι αυτή η συνταγή είναι του Άκη με τίτλο "Σιροπιαστή σοκολατόπιτα".

Από

geosx21
geosx21 @cook_8454894
στις
,ΕΛΛΑΔΑ