Σιροπιαστή σοκολατίνα
Σιροπιαστή σοκολατίνα αφράτη, ζουμερή, φανταστική, θεϊκή σε γεύση και άρωμα δεν υπάρχει καλύτερη, δοκιμάστε τη και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι εσείς;;;
Υλικά
-
Για το σιρόπι
-
900 ml νερό
-
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ χρησιμοποιώ την Νestle dessert)
-
50 γρ. κακάο σε σκόνη
-
Για τη σοκολατίνα
-
8 αυγά
-
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
250 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
-
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
100 γρ. κακάο σε σκόνη
-
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
Για τη γκανάζ
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο.
-
2
Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
-
3
Προσοχή όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει φουσκώνει όπως θα φούσκωνε ένας καφές ελληνικός (λόγω του κακάο).
-
4
Αφαιρούμε αμέσως λοιπόν από τη φωτιά μόλις φουσκώσει και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
-
5
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
-
6
Για τη σοκολατίνα, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
-
7
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 x 30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
-
8
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας.
-
9
Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
-
10
Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
11
Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα σιγά σιγά (ρίχνοντας τα στερεά υλικά στα υγρά) και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-
12
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
-
13
Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα στη ψηλή θέση το ταψί μας.
-
14
Όταν η σοκολατίνα μας ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ώστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.
-
15
Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατίνα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μια κουτάλα σιγά σιγά.
-
16
Αφήνουμε στην άκρη να σιροπιαστεί και να κρυώσει τελείως.
-
17
Για τη γκανάζ, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας να λιώσει καλά η σοκολάτα μας και να γυαλίσει.
-
18
Όταν κρυώσει τελείως η σοκολατίνα μας με το σιρόπι,περιχύνουμε τη γκανάζ και την απλώνουμε να πάει παντού.
-
19
Αφήνουμε να κρυώσει το ταψί στο ψυγείο για 6 έως 12 ώρες για να σφίξει καλά και να κόβονται ωραία τα κομμάτια μας.
Σχόλια (4)