Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Για να μην πάνε χαμένα τα τσουρέκια που ξέμειναν, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ωραιότατο γλυκάκι που κανείς δε θα καταλάβει ότι είναι φτιαγμένο από ό,τι έμεινε! #μηντοπετάς

Συνδύασα διάφορες προτάσεις που είχαν γίνει στο φόρουμ μας για το μπαγιάτικο τσουρέκι, καθώς και τη δική μου φαντασία, και το πείραμα πέτυχε!Η ζάχαρη, οι ξηροί καρποί και το γλυκό μπαίνουν κατά βούληση στις ποσότητες που προτιμάτε, ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε κιόλας με ό,τι έχετε στο σπίτι σας. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
1 μικρό πυρέξ
  1. 2 τσουρεκάκια
  2. 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
  3. 3 φλ. γάλα
  4. 1/2 φλ. ζάχαρη
  5. 1 φλ. νερό
  6. 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
  7. 4 γεμάτες κουταλιές γλυκό περγαμόντο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι

  2. 2

    Και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15' στο φούρνο, στους 180ο.

  3. 3

    Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

  4. 4

    Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού.

  5. 5

    Προσθέτουμε τις σταφίδες και το φυστίκι Αιγίνης από πάνω.

  6. 6

    Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με κανέλα και γλυκό περγαμόντο!

Αντιδράσεις

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε