Σιροπιαστό γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι
Για να μην πάνε χαμένα τα τσουρέκια που ξέμειναν, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ωραιότατο γλυκάκι που κανείς δε θα καταλάβει ότι είναι φτιαγμένο από ό,τι έμεινε! #μηντοπετάς
Συνδύασα διάφορες προτάσεις που είχαν γίνει στο φόρουμ μας για το μπαγιάτικο τσουρέκι, καθώς και τη δική μου φαντασία, και το πείραμα πέτυχε!Η ζάχαρη, οι ξηροί καρποί και το γλυκό μπαίνουν κατά βούληση στις ποσότητες που προτιμάτε, ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε κιόλας με ό,τι έχετε στο σπίτι σας. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 τσουρεκάκια
-
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
-
3 φλ. γάλα
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
-
1/2 φλ. φυστίκια Αιγίνης
-
4 γεμάτες κουταλιές γλυκό περγαμόντο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι
-
2
Και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15' στο φούρνο, στους 180ο.
-
3
Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
-
4
Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού.
-
5
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το φυστίκι Αιγίνης από πάνω.
-
6
Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με κανέλα και γλυκό περγαμόντο!
Σχόλια (9)