Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού με γλάσσο μαρμελάδας
Μπορει να περιεχει ζαχαρη, αλλα ειναι καταλληλο και για διαβητικους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε μπορουμε να κανουμε και ενα γλασο με 100 γρ. αχνη ζαχαρη και 2 κουταλιες χυμο πορτοκαλιου και να το βαλουμε πανω στο κεικ μας, αλλα φτανει το σιροπι και η μαρμελαδα!Ειναι 3ΒΕ για τους διαβητικους.Η συνταγη ειναι της Ursula που ο αντρας της ειναι διαβητικος και μου την εδωσε να την μοιραστω μαζι σας!
Υλικά
-
4 αυγα (χωρισμενα)
-
150 γρ. ζαχαρη
-
ξυσμα ενος βιολογικου πορτοκαλιου
-
λιγο αλατι
-
50 γρ. τριμα απο μπισκοτα και λίγο ακόμα για τη φόρμα
-
30 γρ. αλευρι
-
150 γρ. τριμμενα αμυγδαλα
-
30 γρ. βουτυρο σε νυφαδες
-
50 γρ μαρμελαδα πορτοκαλιου
-
30 γρ καβουρδισμενο φιλε αμυγδαλου
-
Για το σιροπι
-
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
-
80 γρ. ζαχαρη
-
250 μλ. χυμο πορτοκαλιου
-
1 σφηνακι λικερ πορτοκαλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε τους κροκους με την μιση ζαχαρη, το ξυσμα και το αλατι, μεχρι να αφρατεψουν.
-
2
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα και προσθετουμε και την υπολοιπη ζαχαρη.
-
3
Βαζουμε την μαρεγκα στα κροκαδια και προσθετουμε το αλευρι, το βούτυρο, το μπισκοτο και το τριμμενο αμυγδαλο.
-
4
Ψηνουμε στους 190 για 40 με 45 λεπτα, σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη (με το τρίμμα μπισκότου) φορμα.
-
5
Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι. Όταν το βγαλουμε απο την φωτια, προσθετουμε το λικερ και μολις βγει το κεικ το πασπαλιζουμε καλα.
-
6
Βαζουμε την μαρμελαδα πορτοκαλιου σε ενα κατσαρολακι να ζεσταθει και αλειφουμε το κεικ και πασπαλιζουμε με το φιλε αμυγδαλου!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)