Σιροπιαστό με φρυγανιές και πτιμπέρ
Δροσερό γλυκό που τρώγεται άνετα και το χειμώνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη σας φανεί πολύ τα 2 ποτήρια ζαχαρης - νερού, με λιγότερη ποσότητα οι φρυγανιές μένουν τραγανές.
Υλικά
-
1 πακέτο μικρές φρυγανιές
-
1 πακέτο πτιμπέρ
-
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου κρέμα βανίλια
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
2 ποτήρια νερό
-
Χυμό πορτοκαλιού
-
Λίγη κανέλλα σκόνη
-
1 φάκελο garni ζαχαροπλαστικής βανίλια
-
1 φάκελο garni ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
-
καρποί Τρούφα ή ξηροί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε τις φρυγανιές σε πυρέξ.
-
2
Φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε ζάχαρη και νερό για 5 λεπτά).
-
3
Το ρίχνουμε στις φρυγανιές και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
-
4
Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες.
-
5
Αφού πήξει αρκετά και κρυώσει λίγο το ρίχνουμε στις φρυγανιές.
-
6
Βουτάμε τα πτιμπερ στο χυμό και στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
-
7
Φτιάχνουμε τα garni σύμφωνα με τις οδηγίες και τα αναμειγνύουμε.
-
8
Στρώνουμε το μείγμα garni πάνω στα πτιμπερ.
-
9
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια