κύρια φωτογραφία συνταγής Σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ

Σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγη απο τη σελιδα του Σταρ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 150 γρ. μαργαρίνη
  2. 250 γρ. ζάχαρη
  3. 80 γρ. κακάο σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  4. 1 κ.γλ. σόδα
  5. 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  6. 250 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
  7. 1 βανίλια
  8. Σιρόπι
  9. 1 ποτήρι νερό
  10. 1 ποτήρι ζάχαρη
  11. 1/2 ποτήρι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 -5 λεπτά).

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια. Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα το μπέικιν και τη σόδα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα των αυγών και το χτυπάμε για 2 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180°.

  6. 6

    Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.

  7. 7

    Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να να δέσει ελαφρώς. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κεικ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

karioto
karioto @cook_8458510
Γεια σας!!!Η συνταγή σου μου φαίνεται πολυυυυ νόστιμη και θα προσπαθήσω να την κανω!ελπίζω να πετυχει!!ευχαριστούμε για τη συνταγή!!

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα