Σκιουφιστά μακαρόνια με στακοβούτυρο
Σκιουφιστά ή σκιουφιχτά, χειροποίητα στο σπίτι ή του εμπορίου με στακοβούτυρο ή λάδι, με ξερή μυζήθρα ή χωρίς είναι απλά άλλο ένα εξαίσιο Κρητικό πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό έχει πολλές πολλές πολλές θερμίδες. Αν το θέλουμε λίγο πιο light αντικαθιστούμε το στακοβούτυρο με ελαιόλαδο. Γίνονται εξίσου νόστιμα άν βράσουν σε ζουμί από κοκοράκι αλανιάρικο, καθώς και ως συνοδεία κοκκινιστού κόκορα.Μια συνταγή από το Λασίθι, επαρχία Σητείας, Παλαίκαστρο.
Υλικά
-
1/2 κιλό σκιουφιστά μακαρόνια (τα βρίσκεται στα καταστήματα Κρητικών προϊόντων) ή μια δόση Σκιουφιστά μακαρόνια χειροποίητα
-
100 γρ. ξερή μυζήθρα
-
4 κουτ. σουπας στακοβούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπόλικο καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 15 λεπτά. (Αν έχουμε χειροποίητα σκιουφιστά βράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε στο νερό και λίγο λάδι).
-
2
Τρίβουμε την μυζήθρα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη.
-
3
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, ΧΩΡΙΣ να τα ξεπλύνουμε, και τα λαδώνουμε ελαρφρώς.
-
4
Βάζουμε το στακοβούτυρο σε ένα τηγάνι
-
5
Και ζεσταίνουμε ως να κάψει καλά.
-
6
Στο μεταξύ σε μια πιατέλα βάζουμε μια στρώση μακαρόνια
-
7
Πασπαλίζουμε μυζήθρα και το κάνουμε αυτό ως να τελειώσουν τα υλικά μας. Περιχύνουμε με το καυτό στακοβούτυρο.
-
8
Σεβρίρουμε και απολανβάνουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια