Σκοπελίτικη κρεμμυδόπιτα
Μια άλλη εκδοχή της πίτας!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνουμε την ζύμη για το φύλλο, το χωρίζουμε σε έξι κομμάτια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
2
Όσο αφήνουμε την ζύμη να ξεκουράζεται, καθαρίζουμε και ψιλικόβουμε τα κρεμμύδια. Προσοχή δεν τα πολτοποιούμε. Έπειτα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερο και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Τα σουρώνουμε.
-
3
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το γάλα, το αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.
-
4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν ώστε να πίουν σχεδόν όλο το γάλα και να γίνουν σαν κρέμα.
-
5
Ρίχνω τα τυρια και την κανέλα και ανακατεύω.
-
6
Προσθέτω και τον τραχανα χωρίς να ανακατέψω γιατί υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει, το αφήνουμε 3 λεπτα και το αποσυρουμε απο την φωτια.
-
7
Χτυπάμε τα αυγα και το προσθέτω μεσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
-
8
Ανοίγω το φύλλο μου και απλώνω αρκετή απο την γέμιση στο μισό φύλλο, όχι σε ολόκληρο.
-
9
Αρχίζω και τυλίγω απο την πλευρά που ειναι η γέμιση προς την πλευρα που δεν υπάρχει γέμιση. Στο τέλος γυρίζουμε την πίτα σαν σαλιγκάρι.
-
10
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετουμε τον σαλίγκαρο στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο που μόλις το γεμίσετε και το στρίψετε δεν το κάνετε σαλίγκαρο αλλά το τοποθετείτε γύρω από την πρώτη πίτα που υπάρχει ήδη στο ταψί.
-
11
Συνεχίζετε το ίδιο για όλα τα φύλλα. Λαδώνουμε λίγο την πιτούλα από πάνω και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Σχόλια
Τα κρεμμυδια βραζουν στο γαλα και φευγει ολη η αψαδα τους,μενει ολη η γλυκα!
Δεν ειχα χρονο να την κανω στριφτη και χρησιμοποιησα ζυμη κουρου,σιγουρα αν την εκανα ακριβως οπως λεει η συνταγη θα ηταν ακομη καλυτερη!