Σκορδαλιά από πουρέ πατάτας
Γίνεται 'στη στιγμή'!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την σκορδαλιά αυτή μου την έμαθε - από μικρό παιδάκι- η μανούλα μου. Η ποσότητα των υλικών που σας δίνω βγάζει 2 'γενναίες' μερίδες σκορδαλιάς. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον έτοιμο πουρέ με βραστές πατάτες. Αν θέλετε, δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!-)
Υλικά
-
1/2 φακελάκι έτοιμο πουρέ
-
Ζεστό νερό
-
2-3 σκελίδες σκόρδο (ή, αν είστε 'μερακλήδες', μπορείτε να βάλετε κι άλλο σκόρδο)
-
Αλάτι-πιπέρι
-
Χυμός από μισό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ τον πουρέ και συμπληρώνετε ζεστό νερό (περίπου 2 κούπες του τσαγιού). Ρίχνετε μέσα και τις σκελίδες σκόρδου και χτυπάτε τα υλικά πολύ πολύ καλά.
-
2
Αν δείτε πως το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν χτυπιέται εύκολα, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Αυτό που μετράει είναι το εξήςΤο μείγμα του πουρέ να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.
-
3
Μόλις χτυπηθούν καλά όλα αυτά τα υλικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε εσείς), ελαιόλαδο (όσο θέλετε εσείς), το χυμό του μισού λεμονιού και ξαναχτυπάτε πολύ πολύ καλά.
-
4
Την αφήνετε να κρυώσει καλά και....Έτοιμη η σκορδαλιά!
Σχόλια (15)