
Σκορδαλιά με καρύδια και πατάτες

Λίγα μυστικά ακόμα
Το χρώμα της σκορδαλιάς είναι ροζ.Οι ποσότητες εννοείται ότι είναι ενδεικτικές και αφορούν μία μέτρια σε «καυτερότητα» σκορδαλιά. Όσο περισσότερη ώρα μένει το σκόρδο, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του. Αυτό το λέω για να μην το παρακάνετε στο σκόρδο, αν δεν είστε οπαδός του είδους (εγώ την έχω πατήσει μερικές φορές έτσι).
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους.
-
2
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα καρύδια στο multi μέχρι να γίνουν αλοιφή.
-
3
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-
4
Σε ένα γουδί, χτυπάμε τα κομματάκια του σκόρδου και την τριμμένη καρυδόψιχα, μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους και να γίνουν σαν κρέμα (εγώ το κάνω όση ώρα βράζουν οι πατάτες).
-
5
Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο multi σε αργή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα καρυδιού και σκόρδου, το ξύδι και ανακατεύουμε. Αφού ανακατευθούν καλά, ρίχνουμε εναλλάξ λίγο–λίγο το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχει τη γεύση που θέλουμε. Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και είναι έτοιμη.
-
6
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα και μετά σερβίρουμε.
Παρόμοιες συνταγές

Σκορδαλιά με πατάτα🥔🥔


Σκορδαλιά με κουρκουμά 💛💛


Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά


Σκορδαλιά


Σκορδαλιά με πατάτες


Σκορδαλιά με πατάτα, η αυθεντική και αξεπέραστη!


Σκορδαλιά με παντζάρια


Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια...🍞🧄


Παραδοσιακή Μακεδονική σκορδαλιά με καρύδια


Σκορδαλιά με κίτρινες πατάτες και γλυκοπατάτες


Σκορδαλιά με πατάτες Αντώνης


⭐ *Σκορδαλιά* ⭐


Μπακαλιάρος και σκορδαλιά με καρύδια


Σκορδαλιά με πατάτες (άλαδη)


Σκορδαλιά γλυκοπατάτας Τέλεια και Εύκολη


Σκορδαλιά 2


Σκορδαλιά αλλιώς!


Σκορδαλιά


Κλασική σκορδαλιά!


Τέλειοι ζοχοί με σκορδαλιά


Παραδοσιακή σκορδαλιά! 🧄


Σκορδαλιά με καρύδι


Μπακαλιάρος σκορδαλιά


Σκορδαλιά σπιτική με πατάτα


Σκορδαλιά βελουτέ με πατάτα


Τηγανητά κολοκύθια σκορδαλιά της γιαγιάς Κούλας


Σκορδαλιά με αβοκάντο


Σκορδαλιά light


Γαλέος τηγανητός με σκορδαλιά


Κλασική σκορδαλιά (μους) by Thermomix

Σχόλια (8)