Σκορδαλιά με καρύδια και πατάτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χρώμα της σκορδαλιάς είναι ροζ.Οι ποσότητες εννοείται ότι είναι ενδεικτικές και αφορούν μία μέτρια σε «καυτερότητα» σκορδαλιά. Όσο περισσότερη ώρα μένει το σκόρδο, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του. Αυτό το λέω για να μην το παρακάνετε στο σκόρδο, αν δεν είστε οπαδός του είδους (εγώ την έχω πατήσει μερικές φορές έτσι).
Υλικά
-
3 πατάτες βρασμένες
-
4-5 σκελίδες σκόρδο
-
1 χούφτα καρυδόψιχα
-
λάδι
-
χυμός μισού λεμονιού
-
1 κ.σ. ξύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι λευκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους.
-
2
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα καρύδια στο multi μέχρι να γίνουν αλοιφή.
-
3
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-
4
Σε ένα γουδί, χτυπάμε τα κομματάκια του σκόρδου και την τριμμένη καρυδόψιχα, μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους και να γίνουν σαν κρέμα (εγώ το κάνω όση ώρα βράζουν οι πατάτες).
-
5
Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο multi σε αργή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα καρυδιού και σκόρδου, το ξύδι και ανακατεύουμε. Αφού ανακατευθούν καλά, ρίχνουμε εναλλάξ λίγο–λίγο το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχει τη γεύση που θέλουμε. Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και είναι έτοιμη.
-
6
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα και μετά σερβίρουμε.
Σχόλια (8)