Σκορδαλιά με πατάτες
Κάνοντας τις πατάτες πουρέ φτιάχνουμε μια νόστιμη σκορδαλιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω να έχετε ακόμη μια βρασμένη πατάτα σε περίπτωση που καίει πολύ το σκόρδο σας ή σας γίνει πολύ ρευστή. Προτιμήστεπατάτες σκληρές όπως της Αχαίας.
Υλικά
-
4 πατάτες μεγάλες
-
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
-
1 λεμόνι ο χυμός
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό.
-
2
Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού.
-
3
Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
-
4
Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
-
5
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
-
6
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
-
7
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.
-
8
Αν τη σερβίρετε με τηγανιτό μπακαλιάρο
-
9
Βράζετε ένα κομμάτι απο τον μπακαλιάρο μαζί με τις πατάτες και χρησιμοποιείτε το ζουμί αυτό για να λειώσετε τις πατάτες. Είναι η Κεφαλλονίτικη εκδοχή.Ταιριάζει τέλεια με βραστά χόρτα.
Σχόλια (64)